tollboden stillas
Slik så det ut ved Tollbodene fredag kveld ved 20-tiden. Politi og brann- og redningsetaten jobbet med å få sikret stillaset. Ingen skal ha kommet til skade da vinden rev stillaset løs. Foto: Christian Boger

Stort område sperret av i Oslo sentrum. Enormt stillas i ferd med å velte ved sentralstasjonen

— Vi har evakuert et stort område rundt Tollbugata 1 for å forhindre personskade. Det vil si fra Rådhusgata og Langkaia, samt fra Oslo sentralstasjon og mot Tollbugata, sier politiet.

— Jeg satt på kontoret her i niende etasje på det gamle havnelageret og jobbet da jeg så at dette enorme stillaset var i ferd med å falle ned, sier Frank Eugen Edvardsen til VårtOslo.

— Nå har politiet sperret av et stort område utenfor her. Men det ser ut som vinden har roet seg noe. Men stillaset er fortsatt ikke sikret, forteller Pedersen.

Det var i de kraftige vindkastene fredag ettermiddag stillaset blåste overende ved den ene av de to gamle tollbodene i Tollbugata i Oslo. Politiet besluttet raskt å sperre av et stor område, og evakuerte alle mennesker i umiddelbar nærhet.

Ingen personer skadd

— I Tollbugata 1 er det et stillas som er iferd med å velte pga vinden. Både politi og brann- og redningsetaten er på vei for å sikre stedet. Dette er et stort stillas, så folk i nærheten bes trekke vekk, lød den første meldingen fra politiet.

tollboden stillas
— Området rundt bygningen som anses utsatt er evakuert, og arbeid for å sikre stillaset er igang, opplyser politiet. Foto: Frank Eugen Edvardsen

Da politiet og redningsetatene fredag kveld hadde fått oversikt over situasjonen, og konkludert med at ingen personer var alvorlig skadd, valgte man likevel å sperre av et større område rundt Tollbodene og på sørsiden av Oslo sentralstasjon.

Fredede bygninger

— Vi har evakuert et stort område rundt Tollbugata 1 for å forhindre personskade. Det vil si fra Rådhusgata og Langkaia, samt fra Oslo S mot Tollbugata. Nylandsveien er sperret i krysset Dronning Eufemias gate. Også kollektivtrafikken blir påvirket av disse sperringene, opplyser politiet fredag kveld.

Tollkammeret_i_Oslo
Begge bygningene ved Oslo tollsted er fredet. Foto: A.S. Ofrim/Wikimedia

Tollboden eller Oslo tollsted består av to bygninger som ligger i Tollbugata 1 i Oslo. Begge bygningene ble fredet av Riksantikvaren i juni 2013. Den eldste av disse er stenpakkhuset oppført i 1846–1850 etter tegninger av Johan Henrik Nebelong som pakkhus for den tidligere tollboden. Det er ved dette bygget stillaset har blåst over ende fredag ettermiddag.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer