Annonse

Louis Vuitton.

Hvordan se om Louis Vuitton veske er ekte

Louis Vuitton, er synonymt med luksus og eleganse. Det franske motehuset er kjent over hele verden og deres utsøkte håndvesker har vært ettertraktet verden over siden de lanserte den første vesken tilbake i 1854.

Louis Vuitton enorme popularitet har imidlertid gjort deres vesker til et yndet mål for dem som selger falske merkevarer.

Om du har en Louis Vuitton veske, eller du drømmer om å en dag eie en, er det avgjørende at du vet hvordan man kan autentisere en ekte Louis Vuitton veske. 

Det krever et skarpt øye for detaljer og en forståelse av merkets spesifikke kjennetegn. De som lager falske vesker blir stadig flinkere og det blir derfor stadig vanskeligere å plukke ut “fake” vesker fra ekte vare.

Denne guiden vil gi deg viktige tips som hjelper deg med å skille en ekte Louis Vuitton veske fra en falsk en.

Sjekk materialet

Louis Vuitton vesker er laget av materialer av ypperste kvalitet. Du kan velge mellom både Monogram Canvas, Damier Ebene Canvas, Damier Azur Canvas, Epi Leather, Taiga Leather, Suhali Leather, Taurillon Leather, og Monogram Vernis?

Det vanligste materialet er Monogram Canvas, som lett kjennes igjen ved den ikoniske LC logen. Overflaten skal føles robust og har en lett strukturert overflate.

Damier-canvas, både i Azur og Ebene, er et andre populært materiale. Ekte Louis Vuitton-cancvas er overflatebehandlet for holdbarhetens skyld, men bør ikke føles altfor glatt eller skinnende.

Vachetta-skinn

En autentisk Louis Vuitton veske er laget av ubehandlet Vachetta lær, som blir mørkere over tid og får en helt unik patina. Denne aldringsprosessen er en viktig indikator på at vesken faktisk er den ekte varen. 

De som lager falske vesker bruker ofte ulike behandlet skinn som forblir lyse i farge og heller ikke utvikler patina.

Sjekk glidelås og annet metall

Alt metall på en ekte Louis Vuitton veske er laget av messing eller gullfarget metall av høy kvalitet. Metallet skal føles tung og solid.

Glidelåsene skal fungere jevnt uten å hekte seg fast. Se også etter Louis Vuitton graveringen på ulike metalldeler. Graveringen skal være ren, tydelig og konsekvent.

Nitter og nagler

Nittende og nagler på en autentisk Louis Vuitton veske er omhyggelig utformet ned til den minste detalj og har ofte LV logoen eller Louis Vuitton navnet inngravert. Graveringen skal være skarp og lett å lese, uten hakk eller ujevnheter. 

Inspiser sømmene

Louis Vuitton vesker er kjent for sitt presise håndverk. Sømmene skal være jevne, rette og konsekvente gjennom hele vesken. Husk å sjekke nøye innvendig i vesken hvor mange forfalskere ikke legger ned like mye jobb.

Det skal ikke være noen løse tråder eller sømmer som går frem og tilbake. Tell stingene per tomme; Louis Vuitton bruker et høyere antall sting for holdbarhetens og estetikkens skyld. En søm av svakt håndverk er et tydelig tegn på en falsk veske. 

Farge og tykkelse

Tråd fargen bør matche fargen på læret. På vesker med Vachetta-lærer er tråden som brukes vanligvis lys beige og kan bli mørkere over tid. Tykkelsen på tråden bør også være jevn, uten merkbare variasjoner i stingene. 

Se etter dato koder 

Alle Louis Vuitton vesker har en datokode stemplet på innsiden. Koden forteller deg hvor og når vesken ble laget. Vær oppmerksom på at dato kodens format og plassering har endret seg gjennom årene.

Moderne vesker (produsert etter 2007) bruker et format med to bokstaver og fire siffer. Bokstavene angir hvor vesken ble laget, mens tallene representerer uke og år, vesken ble produsert. 

Plassering

Dato koden kan være plassert på ulike steder på vesken.Det kan f.eks være i en lomme eller i nærheten av en søm. Koden skal være stemplet direkte inn i materialet og ikke på en separat etikett. Hvis du ikke finner dato koden, er det et stort rødt flagg.

Analyser monogram mønsteret

Monogram mønsteret på Louis Vuitton vesker skal være symmetrisk og på linje. LV-logoen skal aldri være avskåret eller skjult av sømmer eller beslag. Med andre ord, enhver LV logo skal kunne ses i sin helhet. 

På vesker som er laget av kun et stykke lær, vil mønsteret ofte være opp ned på baksiden, ettersom det er brukt bare et stykke lær. 

Konsistens i mønsteret

Sammenlign mønsteret på vesken med bilder av ekte Louis Vuitton vesker. Størrelse, avstand og fargen på LV logoen bør stemme overens med autentiske eksempler. Falske vesker har ofte dårlig trykte mønstre med mindre ujevnheter. 

Logo og merkevare

Louis Vuittons logo og merkevare skal være presis. Skrifttypen som brukes av Louis Vuitton, har unike egenskaper, for eksempel formen på "O-en" og avstanden mellom bokstavene. 

Lær deg hvordan en ekte veske ser ut og du kan lett plukke ut falske vesker som har mindre feil i logo og merkevare. 

Varmestempling

Louis Vuitton-vesker har ofte varme stemplede logoer på læret. Stemplingen skal være ren, med tydelige bokstaver. Om stempelet er uskapt eller påført ujevnt er det et tydelig tegn på at vesken er falsk. 

Vurder foret nøye

Det innvendige foret i en Louis Vuitton veske varierer avhengig av hvilken veskemodell det er snakk om. Vanlige materialer er kanvas, mikrofiber, tverr kornet skinn og Alcantara (et semsket skinn lignende materiale). 

Uansett modell skal foret føles luksuriøst og slitesterkt, uten løse tråder eller uregelmessige sømmer.

Innvendige etiketter

Se etter en etikett i lær eller stoff med "Louis Vuitton Made in [Land]" inne i vesken. Skrifttypen og avstanden på etiketten skal stemme overens med det du finner andre steder på vesken. Uoverensstemmelser på etikettene kan tyde på at vesken er falsk.

Kjøp fra anerkjente kilder

Det er ikke alltid like lett å plukke ut en falsk LV-veske, men følger du disse rådene bør du unngå å bli lurt. For ekstra sikkerhet er det dog alltid å anbefale at du kun handler Louis Vuitton vesker fra anerkjente butikker og kilder. Husk, er tilbudet for godt til å være sant, er det trolig snakk om en falsk veske.

Powered by Labrador CMS