En av de mindre, men mye omtalte nyhetene etter omikron-utbruddet er at julebordet for ansatte og politikere avlyses som følge av de nye reglene. Her er byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse i Oslo Rådhus om håndteringen av koronasituasjonen torsdag.

Julebordet på Rådhuset er avlyst. 267 ansatte og politikere får plutselig fri på fredagskvelden

For få dager siden gledet Raymond Johansen seg til å drikke øl på Oslo kommunes julebord. Nå er det avlyst.

Publisert

Det planlagte julebordet som skulle arrangeres i Oslo rådhus førstkommende fredag er avlyst på grunn av de nye reglene for Oslo og kommunene rundt. 267 ansatte og politikere skulle deltatt.

— Det var påmeldt 267 på vårt julebord her, i og med at det er privat arrangement, må det utgå, dessverre, sa byrådsleder Raymond Johansen ifølge VG.

Disse tiltakene gjelder i Oslo fra midnatt:

  • Påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, innendørs stasjonsområder og taxi. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, for eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller er på vei ut av en fotballstadion.
  • Påbud om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går utover viktige og nødvendige tjenester, skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken. Det kan for eksempel gjøres slik at de ansatte jobber hjemmefra halvparten av tiden.
  • Antallsbegrensninger for private arrangementer innendørs på inntil 100 personer på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler.
  • Plikt for serveringssteder og arrangører til å registrere gjester for å kunne varsle gjester ved smitteeksponering.
  • Krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling
  • Krav om at alle gjestene har sitteplasser på serveringssteder som har skjenkebevilling
  • Antallsbegrensninger for innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser med inntil 600 (i kohorter på 200).


Les også: Skal på julebord og mener det er forsvarlig: - Men det blir nok ikke dansing, sier Raymond Johansen

Powered by Labrador CMS