I år kan Nasjonalmuseet vinne Oslo bys arkitekturpris, men hvem vant i i fjor?

Oslo-quizen 24: Visste du dette om byen vår?

Hvor godt kjenner du byen vår? Vi er kommet frem til den 24. utgaven av VårtOslos by-quiz. Test deg selv!

Publisert

Spørsmål:

1. Hvilken kjent musiker og TV-personlighet fra Oslo debuterte som forfatter i 2009 med boka «På vegne av venner»? Boka er basert på forfatterens opplevelser av å være tilstede under kommunale begravelser for mennesker hvor hverken venner eller familie bistod i forbindelse med begravelsene.

2. Hvilken gravplass er den største i Oslo, med sine 243 dekar?

3. Hva heter lederen for Partiet Sentrum? Hen har tidligere vært byråd for næring og eierskap i Oslo, da som representant for Arbeiderpartiet.

4. På Majorstua kan du finne et tradisjonsrikt spisested, som omtales som en av Vestkantens få gjenværende brune kaféer. Det var her, i filmene om Elling, at både Elling og Kjell-Bjarne ytret sterk frustrasjon over at flesk og duppe ikke stod på dagens meny.

5. Kun to busslinjer i Oslo går døgnet rundt, hele året. Hvilke?

6. T-banen i Oslo sin lengste sammenhengende tunnellstrekning er på 7,3 km. Mellom hvilke to stasjoner går denne strekningen?

7. Oslo bys arkitekturpris har siden 2002 blitt delt ut årlig av Oslo kommune til «ny og god arkitektur i byen». Hvilket prosjekt vant prisen i 2022?

Dette kapellet ligger på Oslos største gravplass.

 Svar:

1. Kristopher Schau.

2. Vestre gravlund. Den er også Norges største.

3. Geir Lippestad.

4. Valkyrien (på folkemunne kjent som «Valka») restaurant. Dørene ble åpnet i 1928. Og heldigvis for Elling og Kjell-Bjarne var det akkurat to porsjoner flesk og duppe igjen.

5. 31-bussen og 37-bussen.

6. Majorstuen og Hasle stasjon.

7. Pressens hus, i Skippergata. Arkitektene bak var Kima arkitektur og Atelier Oslo.

Powered by Labrador CMS