Å kjøle seg ned i vannsprederen, er ikke lenger rammet av restriksjoner fra kommunens hold.

Oslo kommune kommer med gladmelding til alle innbyggere

Etter en drøy måned, oppheves vanningsrestriksjonene i Oslo kommune. Vanning på dagtid skal du likevel fortsatt helst ikke drive med, ifølge vann- og avløpsetaten.

Publisert

Det var 6. juni det vann- og avløpsetaten innførte restriksjoner knyttet til bruk av hageslange og spreder til vanning. Klokken 12.00 mandag 10. juli opphører disse.

I full drift igjen

Det melder vann- og avløpsetaten selv i en pressemelding. Mer nedbør og at flere er bortreist og ikke vanner hagen i ferien, har gitt mindre belastning på byens vannledninger.

Vannbehandlingsanlegget på Skullerud er dessuten i full drift igjen, opplyser etaten, som legger til at vannkvaliteten er testet og tilfredsstiller alle krav.

Tilbake til normalsituasjon

«Dette gjør at Oslo kan gå tilbake til normalsituasjon for vannbruk», konstaterer etaten. 

Oslo kommune sender i dag ut en e-post til alle byens innbyggere om at vanningsrestriksjonene opphører. 

– Vi ser at vannforbruket har gått ned, og det er vi veldig glade for. Jeg vil samtidig oppfordre til videre bevissthet rundt eget vannforbruk. Vann er en sårbar og dyrebar ressurs som vi ikke må ta for gitt, sier assisterende avdelingsdirektør i vann- og avløpsetaten, Frode Hult.

– Helst ikke på dagtid

Ifølge etaten, bruker en hagespreder tusen liter vann i timen. Dette er mer enn seks ganger det én person bruker i døgnet.

– Vi oppfordrer folk til ikke å vanne mer enn det som er nødvendig og helst ikke på dagtid når sola uansett fordamper det meste av vannet, fortsetter Hult.

Avslutningsvis understreker etaten at de fortsatt følger nøye med på situasjonen når det kommer til vannbeholdningen og distribusjon av drikkevann.



Powered by Labrador CMS