Lan Marie Berg på MDGs valgvake i Oslo. Selv om partiet sliter med sperregrensen blir Lan Marie Berg og partifelle Rasmus Hansson valgt inn på Stortinget fra Oslo.
Lan Marie Berg på MDGs valgvake i Oslo. Selv om partiet sliter med sperregrensen blir Lan Marie Berg og partifelle Rasmus Hansson valgt inn på Stortinget fra Oslo.

Lan Marie Berg og Rasmus Hansson på Stortingets Oslobenk. Selv om MDG havner under sperregrensen

Miljøpartiet De Grønne kjempet for å komme over sperregrensa på 4 prosent valgkvelden. Kommer partiet under, får de likevel inn sine Oslo-profiler Lan Marie Berg og Rasmus Hansson på Stortinget.

Publisert

I tillegg til Oslo-representantene Lan Marie Berg og Rasmus Hansson er også partileder Une Aina Bastholm inne fra Akershus.

Dermed lykkes Bastholm med det Hansson ikke klarte i 2017. Hansson kommer til gjengjeld inn i Oslo, der han altså slår følge med hovedstadens tidligere miljøbyråd.

Kraftig tilbakegang i Oslo siden kommunevalget

Da 99,1 prosent av stemmene var talt opp i Oslo ved 00.30-tiden på valgnatta hadde MDG fått en oppslutning på 8,4 prosent i hovedstaden. Det er riktignok en kraftig tilbakegang på 6,8 prosentpoeng fra kommunevalget i 2019.

Men det er likevel et godt valgresultat sammenlignet med stortingsvalget for fire år siden. Da fikk MDG 5,9 prosent oppslutning i Oslo.

Sliter med sperregrensen

I resten av landet ligger MDG ikke an til å få noen mandater i øyeblikket. Da 99,3 prosent av de nasjonale stemmene var talt opp lå MDG på 3,8 prosent. Altså fattige 0,2 prosentpoeng under sperregrensen.

Dersom sperregrensen hadde blitt passert ville MDG trolig kapret flere utjamningsmandater fra andre deler av landet.

Se alle resultater fra Oslo HER.

Powered by Labrador CMS