Oslo 20230627. Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) etter møtet hvor de drøftet tørkesituasjonen i norsk landbruk.
Sandra Borch er rystet av knivhendelsen på Universitetet i Oslo.

Borch om knivhendelsen på universitetet: – Rystende og svært trist

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch sier at knivhendelsen ved Universitetet i Oslo på Majorstuen er rystende og svært trist.

Publisert

– Det er en forferdelig hendelse som har skjedd på Universitetet i Oslo i dag. Mine tanker går til de rammede, deres pårørende og de som er berørt av hendelsen. At noe slikt kan skje på et av våre universiteter er rystende og svært trist. Jeg har snakket med rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, for å uttrykke min sterke medfølelse i en krevende situasjon, sier Sandra Borch (Sp).

Universitetet i Oslo jobber nå for å ivareta berørte, studenter og ansatte på en best mulig måte, opplyser Borch videre.

– Dersom de har behov for støtte fra Kunnskapsdepartementet, vil vi gjøre det vi kan for å bistå, sier hun.

En student er pågrepet og kjørt i arrest etter at to lærere ble skadd med kniv torsdag ettermiddag. Den ene av lærerne var betegnet som kritisk skadd, men er nå utenfor livsfare, ifølge politiet. En mann i 20-årene siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen. Vedkommende knytter seg til handlingen, opplyser krimleder Morten Karlhagen i Oslo-politiet.

Powered by Labrador CMS