— Kim Friele gjorde samfunnet rausere og mer inkluderende for oss alle, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).
— Kim Friele gjorde samfunnet rausere og mer inkluderende for oss alle, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Rådhusklokkene spiller "Over the Rainbow" når Kim Friele bisettes: - Vi vil hedre hennes utrolige innsats

Kim Friele hedres mandag fra klokketårnet i Oslo rådhus. Da spilles "Over the Rainbow" som en siste hilsen under bisettelsen fra Domkirken. — Det blir utrolig fint, sier initiativtaker Jon Reidar Øyan (Ap).

Publisert

,Ap-politiker Jon Reidar Øyan kontaktet ordfører Marianne Borgen (SV), og nå er det besluttet at Kim Friele hedres med klokkespill fra Rådhuset under bisettelsen fra Oslo domkirke mandag.

— Vi vil hedre Kims utrolige innsats gjennom flere generasjoner, sier Øyan.

— Derfor skal klokkenist Laura-Marie Rueslåtten spille "Over the Rainbow" fra Rådhustårnet, som en siste hilsen til Kim. Det blir utrolig fint, skriver lederen i Arbeiderpartiets Homonettverk på sin Facebook-side.

— Hun gjorde samfunnet mer inkluderende

Kim Friele var den første kvinnen i Norge som sto fram som lesbisk. Hun hadde en sentral rolle i kampen for LHBTIQ-personers rettigheter og bidro blant annet til at homofili ble avkriminalisert i 1972.

Friele døde 22. november og ble 86 år. Hennes etterlatte har takket ja til begravelse på statens bekostning. Hun bisettes fra Domkirken klokken 12 på mandag.

— Hun gikk foran i kampen for homofiles rettigheter, og gjorde samfunnet rausere og mer inkluderende for oss alle. For å vise vår takknemlighet ønsker regjeringen å hedre Kim Friele med begravelse på statens bekostning, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

På grunn av smittevern og nye koronatiltak, er det besluttet at antallet deltakere i bisettelsen må reduseres. Det betyr en begrensning på 600 personer, med tre kohorter på 200 i hver, opplyser Jølstad begravelsesbyrå.

Powered by Labrador CMS