Audun Lysbakken (SV), Une Bastholm (MDG) og Bjørnar Moxnes (Rødt) har grunn til å være tilfreds med den siste Oslo-målingen.
Audun Lysbakken (SV), Une Bastholm (MDG) og Bjørnar Moxnes (Rødt) har grunn til å være tilfreds med den siste Oslo-målingen.

Ny meningsmåling: En av tre Oslo-folk sier de vil stemme Rødt, SV eller MDG

Rødt, SV og MDG får til sammen støtte fra 34,2 prosent av velgerne i Oslo. Samtidig er AP i ferd med å gjøre sitt dårligste valg siden 1924.

Publisert

SV oppnår 13,7 prosent, Rødt får 9,8 og MDG 10,7 prosent i Klassekampens og Nettavisens stortingsmåling for Oslo.

De tre partiene øker med til sammen 5,6 prosentpoeng fra tilsvarende Oslo-måling i juni.

Samtidig går Ap tilbake 5 prosentpoeng til 20,1 prosent. Hvis det skulle bli resultatet 13. september, vil det være det dårligste stortingsvalget for Ap i Oslo siden valget i 1924 og 8,4 prosentpoeng under valgresultatet i 2017.

Historisk dårlig

Også Høyre gjør det historisk dårlig på målingen. Partiet faller 2,9 prosentpoeng til 22,8 prosent, og om det skulle bli valgresultatet, vil det være det dårligste resultatet for Høyre i Oslo siden 2005.

Venstre får 7,4 prosent (+1,8), Frp får 5,6 prosent (-0,8) og Senterpartiet 4,7 prosent (+0,2).

I dag har Arbeiderpartiet fem stortingsrepresentanter fra Oslo, mens Rødt og SV til sammen har tre. På denne målingen mister Ap et mandat og Rødt og SV får inn til sammen fem representanter. I tillegg får MDG to representanter, Venstre og Frp får inn én hver, mens Høyre får fem.

Bøhler inne

På denne målingen er Sps Jan Bøhler inne på Stortinget. Om han lykkes, er det er første gang siden 1993, da Arne Haukvik ble valgt inn, at Senterpartiet får en stortingsrepresentant fra Oslo.

Oslo er den største valgkretsen i landet og får fra høsten 20 av de 169 stortingsrepresentantene.

I målingen, utført av Sentio, er 800 personer spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen er tatt opp mellom 16. og 19. august, og har en feilmargin fra til 0,9 til 3,2 prosentpoeng.

Powered by Labrador CMS