Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum på lanseringen av boka Nær folk på Kafè Steinbra i Groruddalen i sommer.
Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum på lanseringen av boka Nær folk på Kafè Steinbra i Groruddalen i sommer.

Prognose: Jan Bøhler (Sp) får ikke plass på Stortinget

I en rekke målinger hadde Sp vind i seilene i Oslo, og Jan Bøhler så ut til å kunne kapre en stortingsplass. Men når rundt 70 prosent av stemmene er talt opp i hovedstaden ser det ut til at Bøhler ikke kommer inn på Stortinget.

Publisert

Jan Bøhler meldte i fjor overgang til Senterpartiet etter flere tiår som Ap-medlem og representant fra Oslo.

Senterpartiet har vært opp i over 7 prosent på meningsmålingene i Oslo, men ser nå ut til å ende på 3 prosent. Dette er ikke nok for Sps førstekandidat Bøhler til å komme inn fra hovedstaden, ifølge Valgdirektoratets prognose.

Forvirring rundt Ullvål-ultimatum

Før helgen gikk Bøhler ut og sa Sp i regjeringsforhandlinger med Ap og SV ville stille ultimatum om Ullevål sykehus.

— En regjering der Sp er med, må slå fast at vi skal beholde Ullevål sykehus og bygge det skrittvis ut, sa Bøhler til Dagbladet.

Han mener å ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i ryggen i sitt tydelige krav. Vedum har tidligere sagt til Dagbladet at han vil legge all kraft inn på å få Ap-leder Jonas Gahr Støre til å snu i saken.

Men i juni sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum det motsatte av Bøhler til Dagsavisen: At partiet ikke ville stille ultimatum om Ullevål sykehus.

— Vi stiller ikke ultimatum på noe som helst. Da blir det sånn at Arbeiderpartiet stiller ultimatum én dag, så stiller vi en annen dag, og sånn går nu dagan, sa Sp-lederen da.

Powered by Labrador CMS