Karl Johan – en valgbodstudie

Krf har valgt seg en gul stålcontainer for å fronte sitt evangelium på Karl Johan. Foto: Olav Helland
Krf har valgt seg en gul stålcontainer for å fronte sitt evangelium på Karl Johan. Foto: Olav Helland

KrF: – Jeg kan ikke skjønne at de toner ned Jesus, kors og de mange symbolene de har å ta av

Hold an et øyeblikk, de har tenkt på kirkekaffen. De har vaffeljern, HALLELUJA.

Publisert

Det er en meget stor kontrast mellom Krf og Hells Angels. Sier du til Gutta i HA at de er søte, blir det bråk. Slenger du samme kommentaren til KrF, får du cred.

Det er noe søtt over KrF, selv om de tidvis kommer med budskap som kanskje ikke hører hjemme i 2019. KrF har, i likhet med Høyre, valgt en container løsning. Er dette den nye trenden innen valgboder? Fins det en sånn valgbod trendnisse som har vært og forklart dem at container hører hjemme i vår tid?

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

Det som er klart er jo at du ikke kan frakte flyktningene til KrF i containeren, for den er fylt av godhetens budskap. Vel boden slår meg ikke ut med det halleluja-budskapet jeg forventer. Jeg kan ikke skjønne at de toner ned Jesus, kors og de mange symbolene de har å ta av. Nei, kristendom i dag skal være en modifisert stålcontainer og den skal være gul. Hallelulja.

Hvor er fyrstekaken?

Jeg treffer KrFs representant Vegard Heldal, opptatt med å forklare en ungdomsskoleklasse det fortreffelige budskapet de har. Jeg må vente, det er jo litt sympatisk at man må ta plass i køen. Jeg setter meg på en benk i Stunderlunden og observerer.

Vegard Heldal tar ungdommen på alvor. Kanskje det er en vane de har fra bedehuset. Kan vi lokke en til inn, så bruker vi den tiden det tar. Det jeg savner nå er jo selve kirkekaffen og et bugnende kakebord med boller, fyrstekake og gjerne en overflod av en bløtkake. Det hadde vel trukket en ung velger her og der.

Valgboden har faktisk markise. Avansert. Foto: Hans Bastian Borg
Valgboden har faktisk markise. Avansert. Foto: Hans Bastian Borg

Alderdom og bråk

Når jeg spør Vegard Heldal om hvem som har stått for designen og tankegangen bak boden, kan han informere om at disse er vanskelig å få tak i. Det er ingen igjen i komiteen. Jeg aner noen juicy journalistiske oppdagelser. Er det valget mellom rødt og blått som har gjort dette spør jeg?

Nei da, det er drit kjedelig. Noen har pensjonert seg og det kan man jo tenke seg at det er nettopp det partiet lider av. Alderdom og internt bråk.

Containeren var ny til valget i 2017. Heldal trekker frem at den er praktisk og har god plass. Men det han virkelig fremhever er markisen. De har en egen markise for å beskytte seg mot vær, men ikke vind. Som en interiørarkitekt trekker han frem de åpne vindusløsningene, noe som er litt rart, siden de aldri sitter inne i boden.

Hold an et øyeblikk, de har tenkt på kirkekaffen. De har vaffeljern, HALLELUJA.

En stavkirke neste gang...

Vegard Heldal trekker frem en helt fantastisk ting. De har automatisert elementer av boden. Hvis du låser den innvendig i forkant, så har de smekklås på sidedøra. Da trenger du ikke nøkler for å låse etter deg, du smekker døra igjen.

Nei KrF, dette var en flott containerløsning. Nå er dere under sperregrensa. Hva med en stavkirke neste gang, kanskje det trekker dere 0,4 prosent opp over grensa.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Powered by Labrador CMS