Fra 2020 flytter Tøyenbadet midlertidig til et halvparten så stort basseng på Økern, ifølge byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen. Foto: Christian Boger

Tøyenbadet flytter til plasthall på Økern under oppussingen

Oslos svømmere, skoleklasser og mosjonister må dra til Økern for å bade mens Tøyenbadet rives og bygges på nytt.

Publisert

I 2020 skal Tøyenbadet rives, og et flunkende nytt badeanlegg til minst én milliard kroner skal bygges opp på samme sted. I byggeperioden, frem til 2023, setter kommunen opp et midlertidig erstatningsbad.

Til Dagsavisen forteller idrettsbyråd Rina Mariann Hansen at det blir et 25x12 meter stort basseng i en plasthall på Økern.

– Tøyenbadet er ryggraden i svømmetilbudet i Oslo, både for publikumssvømming, for idretten og skolesvømming. Når vi river dagens Tøyenbad for å bygge et nytt, må vi sørge for at de som bruker badet i dag kan være et annet sted, sier Hansen til Dagsavisen.

Stålbadekar i plasthall

Det midlertidige badet skal bygges som et slags stort stålbadekar inne i en plasthall, ikke helt ulikt den midlertidige ishallen på Jordal. Bassenget blir 25x12 meter, som er halvparten av størrelsen på dagens Tøyenbad.

Det er satt av 50 millioner til den midlertidige hallen i budsjettet for neste år. Planen er at den skal stå åpningsklar samtidig som Tøyenbadet stenges i starten av 2020.

– Det nye Manglerudbadet skal stå ferdig i 2021, så det vil være halvannet til to år med dårligere badekapasitet enn i dag, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS