— Dette er en liten gruppering i Oslo som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt, sier Siv Jensen.

Oppvaskmøte i Oslo Frp i morgen. Skal lufte ut etter bråk om Siv Jensens stortingsnominasjon

Bråket startet da Oslo Frps fylkesleder Geir Ugland Jacobsen åpnet for å vrake partileder Siv Jensen fra topplassering ved stortingsvalget neste høst. Så kom krav fra andre fylkeslag om at Oslo Frp må legges ned.

Publisert

Klokken 17 i morgen ettermiddag holder Oslo Frps fylkesstyre et digitalt møte om bråket som har oppstått etter fylkesleder Geir Ugland Jacobsens utspill.

Det var i et intervju med Finansavisen Oslo Frps leder, Geir Ugland Jacobsen, først åpnet for at partileder Siv Jensen kan vrakes. Så sa Jacobsen til TV 2 at han også ønsker en partilederdebatt.

Det falt ikke i god jord hos partilederen og i Frps ulike andre fylkeslag.

— Feiltolkninger etter at ting er blåst opp

— Dette er en liten gruppering i Oslo som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt, sa Siv Jensen til NRK.

Nå trer fylkesstyret i Oslo Frp sammen for å lufte ut. Leder Geir Ugland Jacobsen sier han allerede har snakket med de fleste styremedlemmene på telefon, og han beskriver konfliktnivået som lavt.

— Det har vært noen feiltolkninger etter at ting har blitt blåst opp i mediene, og det har ballet på seg. Når jeg har forklart hva jeg mente, har det blitt mottatt med forståelse, sier Geir Ugland Jacobsen til NTB.

— Ingen hemmelighet at det er ulike fløyer

Han argumenterer fortsatt for at det kan holdes åpent hvem som skal innstilles på førsteplass for Oslo Frp ved valglisten neste år. En debatt om mulige kandidater og politisk retningsvalg er bare naturlig, mener fylkeslederen.

— Det er normale politiske diskrepanser. Det er ikke noen hemmelighet at det er ulike fløyer i Frp, men noe av det som har kommet ut de siste dagene, har blitt litt spissformulert, sier han.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS