Roy Johansen, Espen Shampo Knutssen og VIF hockey går inn i et spennende sluttspill fra og med i morgen. Foto: Atle Enersen

Sluttspillet i ishockey starter i morgen. Vålerenga Hockey møter Lillehammer i kvartfinalen

VIF hockey møter et svært godt Lillehammer-lag i sluttspillet. Men VårtOslo tror Vålerenga kan dra seieren i land ved hjelp av hardt fysisk spill i best av sju kamper.

Publisert

I sluttspillet spilles åtte lag om tittelen norgesmester. Kampen avvikles over fire kvartfinaleserier, to semifinaleserier og en finaleserie. Alle seriene blir spilt over best av sju kamper, slik at vinneren er det laget som er først til å vinne fire kamper. Hver kamp skal ha én vinner og dersom det står uavgjort etter ordinær tid (60 minutter) så spilles det forlengning helt til ett av lagene scorer.

Vålerenga endte på 5. plass i seriespillet

Det ble en svært ujevn sesong for iskrigerne på Vålerenga. Sesongstarten med seks strake tap var den verste i klubbens historie. Men i november og starten av desember vant laget 10 av 11 kamper. Til sammen ble det 23 seire og 22 tap, og for fjerde sesong på rad endte laget på 5. plass i serien. Det var hele 15 poeng opp til Frisk på 4. plass. Sist gang Vålerenga vant seriemesterskapet var sesongen 2013/14.

Suveren seriemester sesongen 2017/18 ble Storhamar, mens Sparta Sarpsborg og Lillehammer IK tok henholdsvis sølv og bronse. Her ser du hele tabellen.

Kongsvinger og Stjernen møter 1. divisjonsklubbene Ringerike og Narvik i en kvalifiseringsserie. De to beste spiller i GET-ligaen neste sesong.

Ni år siden sist Vålerenga ble norgesmestere

Vålerenga har hele 26 Norgesmesterskap. Første gang de vant var i 1960. I perioden 1998 til 2009 vant klubben åtte av 12 mulige "Bøtter", eller Kongepokaler om man vil. Men de senere årene har Stavanger Oilers vært totalt dominant.

Oilers har vunnet sju NM-gull siden 2010. Bare Sparta Sarpsborg brøt seiersrekka da de hentet "Bøtta" hjem til "Hockeytown" i 2011. Denne sesongen endte Oilers opp helt nede på 6. plass i serien, og de er ikke levnet store sjansene i sluttspillet.

Vålerengas kamper i kvarten

Kvartfinalemotstander er altså Lillehammer IK som ble nr. 3 i serien. Best av sju-serien starter med kamp på Lillehammer torsdag 1. mars. Lagene skal møtes annenhver dag til et av lagene har fire seire. Vålerengas hjemmekamper i Furuset Forum blir dermed slik:

  • Lørdag 3. mars Vålerenga - Lillehammer (2. kamp)
  • Onsdag 7. mars Vålerenga - Lillehammer (4. kamp)
  • evt Søndag 11. mars Vålerenga - Lillehammer (6. kamp)

Semifinale innen rekkevidde for Vålerenga

Lillehammer har et veldig godt lag. Klubben har blant annet satset på seks Nord-amerikanske importspillere. Vålerenga må se spesielt opp for canadierne Trevor Morley og Stephan Vigier. To små, men smarte spillere.

Over fem innbyrdes kamper i serien har Lillehammer fire seire, mens Vålerenga bare har en seier. Sånn sett havner favorittstempelet hos Lillehammer. Men Vålerenga har forberedt seg godt og har trent knallhardt i OL-pausen. I sluttspillet hardner spillet til, og vi i VårtOslo tror Vålerenga kan dra kvartfinaleserien i land ved hjelp av hardt fysisk spill. I tillegg må nøkkelspillere som Steffen Søberg, Stefan Espeland, Martin Laumann Ylven, Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström levere varene når det gjelder som mest.

Backen Stefan Espeland er tilbake i VIF og klar for sluttspillet. Foto: Katarina Louise Nordam

Landslagsback Stefan Espeland tilbake i Vålerenga

Rett før overgangsvinduet stengte i februar, fikk Vålerenga underskriften til den meget gode backen Stefan Espeland (28). Manglerud-gutten Espeland spilte i Vålerenga fra 2012 til 2015. Deretter hadde han to sesonger i Lørenskog. I begge sesongene kom han på All-star team i GET-ligaen.

Denne sesongen har han prøvd seg i Finland og Østerrike, uten den samme suksessen. Men han fikk allikevel tillit av landslagstrener Petter Thoresen og spilte fire av Norges fem kamper i OL. En meget god signering av Vålerenga, som har fått inn en såkalt poeng-back, en som har mange skåringer og assists, noe backene har manglet de siste sesongene.

Sesongen over for Thomas Olsen

Men for unge lovende Thomas Olsen (22) er sesongen dessverre slutt. Olsen rakk blant annet å stå for 15 skåringer før uhellet var ute, da han ublidt traff vantet og brakk ankelen i en bortekamp på Lillehammer 1. februar. Vålerenga kommer til å savne den kraftfulle og målhungrige forwarden.

Ellers er laget skadefritt, etter at gode spillere som Andreas Stene, Rasmus Juell og Fabian Gunnarsson er tilbake for fullt.

Powered by Labrador CMS