Marian Hussein er den første norsksomalieren som taler fra Stortingets talerstol. Foto: Stortinget

Første norsksomalier på Stortingets talerstol - kritiserte regjeringen for usosial boligpolitikk

Marian Hussein (SV) fra Gamle Oslo er den første norsksomalieren som møter som stortingsrepresentant. Og det på selveste Eid.

Publisert

– Jeg kjenner en stor stolthet over å få møte som folkevalgt stortingsrepresentant og kunne ta opp problemer mange i Oslo og resten av landet føler på kroppen. Mitt innlegg i debatten om regjeringens kutt i bostøtten var ganske personlig. I Gamle Oslo, der jeg bor, bidrar boligmarkedet til å øke forskjellene. Det må vi få en slutt på, sa Marian Abdi Hussein.

Til daglig er Hussein bydelspolitiker i Gamle Oslo. Der møter hun problemer hun som bydelspolitiker ikke får gjort noe med. Denne og neste uke er Marian Hussein møtende vara for SV på Stortinget. I går hadde hun sin debut på talerstolen.

Marian Hussein sitter for SV i bydelsutvalget i Gamle Oslo. Foto: Jens Aas-Hansen

Mot islamofobi

– Mange menneskers skjebne ligger i Stortingets hender, og jeg er glad for å få mulighet til å utfordre regjeringen fra Norges viktigste talerstol.

I morgen tidlig vil hun foreslå tiltak mot islamofobi. Hele innlegget hennes finner du her, 2 timer og 17 min og 40 sek ut i dette videoklippet.

Powered by Labrador CMS