Vålerenga er ifølge en ny rapport best i landet på talentutvikling. På bildet jubler Christian Dahle Borchgrevink (20) for scoring mot Rosenborg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vålerenga er ifølge en ny rapport best i landet på talentutvikling. På bildet jubler Christian Dahle Borchgrevink (20) for scoring mot Rosenborg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fotball: Vålerenga best på talentutvikling

Vålerenga er best på spillerutvikling av alle toppklubbene i norsk fotball, viser en ny rapport fra Norges Fotballforbund (NFF).

Publisert

Rapporten «Akademiklassifiseringen i Norsk Toppfotball» er en gjennomgang av arbeidet med spillerutvikling i alle norske toppklubber på herresiden.

I rapporten, som ble sluppet tirsdag, kommer det fram at Vålerenga har det beste akademiet i landet. Oslo-klubben får fem stjerner i rangeringen av utviklingsarbeidet, som den eneste klubben i landet.

Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, sier til Aftenposten at det i 2017 ble fattet en styrebeslutning om at Vålerenga skal være en utviklingsklubb, som skal få fram lokale spillere til eget lag, landslag og til større klubber i Europa.

Lillestrøm mest forbedring

I alt 22 klubber er med i klassifiseringssystemet. De er vurdert på ti punkter, blant annet forankring, spillerlogistikk, produktivitet, planverk og kompetanse. Størst framgangen fra forrige rapport i 2017 har Lillestrøm, mens Sarpsborg 08 går mest tilbake.

Vålerenga kommer best ut i NFFs rapport med fem stjerner. Bak følger Viking, Bodø Glimt, Stabæk, Odd, Tromsø og Molde med fire stjerner, mens Brann, Rosenborg, Strømsgodset, Haugesund, Start og Lillestrøm får tre.

– Særs tilfredsstillende

– Akademiklassifiseringen utfordrer utviklingsarbeidet i klubb. Det er særs tilfredsstillende å se at det på flere områder går rett vei sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Aalesund, Sarpsborg 08, Kongsvinger, Kristiansund, Sogndal, Mjøndalen, Sandnes Ulf fått to stjerner, mens Sandefjord og HamKam får én stjerne.

Powered by Labrador CMS