Emil, Daniel og Fredrik, alle 18 år, var tre av få som hadde tatt turen til fotballteltet på Youngstorget i går ettermiddag.

Høy stemning, supportersanger og øltørste fans. Det fant vi ikke mye av i fotballteltet på Youngstorget

Bare litt flere gjester enn ansatte på fotball-arrangementet på Youngstorget. — Det er mye tvilsomt som skjer i Qatar, som vi naturligvis ikke støtter. Men vi ønsker å fokusere på fotballen likevel, sier Daniel, Emil og Fredrik (alle 18).

Publisert

VårtOslo har tidligere skrevet om søknaden om å leie deler av Youngstorget til Fotballfesten AS, slik at de kunne sette opp et telt for å vise fotball-VM.

Noen dager ut i arrangementet er vi nysgjerrige på om tilbudet er populært. Når et av lagene som mange mener er blant favorittene spiller, Tyskland, må det vel komme en del folk. Tenkte vi.

Bare 35 gjester

Når vi rusler inn i lokalene onsdag ved 15-tiden, blir journalisten nøye kroppsvisitert. Baggen blir sjekket for potensielle medbrakte godsaker.

Jeg titter inn i det svære, men mildt sagt glisne lokalet, og spør vakten om det er slik det har vært de andre dagene de har hatt åpent. Han er ikke spesielt lysten til å snakke med en journalist, men jeg får etter hvert ut av han at det ikke har vært flere på dette tidspunktet de første dagene av VM. Men flere under hovedkampen om kvelden.

De få som så kampen samlet seg på de beste plassene i det gedigne lokalet.

Jentene i baren rødmer når jeg stiller samme spørsmål. De sier jeg bør ringe sjefen, Geir Oterhals. Når jeg ringer han, er kommentaren kort: Ingen!

I løpet av andre omgang siger det inn noen flere personer. På slutten av kampen teller jeg rundt 35 gjester. Det kan se ut som om arrangøren har sett for seg et noe bedre besøk, for jeg teller 17-18 ansatte på jobb som vakter og i baren. Et forhold på en til to altså. Litt mer enn de trenger?

Bra fotball, men lite øl

Og så kan man spekulere i årsaken til det labre oppmøtet. Kanskje legger arrangørlandet en demping på interessen? Amnesty International har karakterisert fotball-VM i Qatar som «ett av idrettshistoriens mørkeste øyeblikk». Eller kanskje fordi det er vinter. Folk flest forbinder vel fotball-VM med sommer og lyse dager. Kanskje det bare er litt tidlig i mesterskapet.

Det sies at fotball og øl hører sammen. Journalisten er glad i å telle denne dagen, og ved å la blikket sveipe over lokalet noen ganger, ser jeg flasker med øl på tre-fire av bordene. Sju øl til sammen kanskje?

De som hadde lyst på en øl, slapp å stå i kø.

Hæla sto ikke i taket

Daniel, Emil og Fredrik er alle 18 år, og sitter som de fleste uten øl eller annet vått eller tørt. De synes alle at stedet er fint. Og det er det egentlig. Til formålet. To gedigne skjermer, god lyd, servering av drikke og tilbud om en matbit er vel det fotballfans trenger.

Guttene mener det sikkert kommer mye flere folk til kvelden. Til spørsmålet om «forholdene i Qatar og alt det der» skygger for årets fotball VM, sier de:

— Det er mye tvilsomt som skjer der nede, som vi naturligvis ikke støtter. Men vi ønsker å fokusere på fotballen likevel.

Tyske supportersanger gjaller ikke akkurat mellom veggene (i den grad plastvegger gir gjenklang), men når Japan utligner og senere setter inn seiersmålet, er det i hvert fall tre personer som ikke sympatiserer med Tyskland og som høylytt uttrykker sin glede.

Vi får håpe det var bedre stemning under kampen på kvelden.

Powered by Labrador CMS