På Oslo Arbeiderpartis valgvake i 2019 fulgte ekteparet Trude og Robert Steen nøye med etter hvert som resultatene tikket inn.
På Oslo Arbeiderpartis valgvake i 2019 fulgte ekteparet Trude og Robert Steen nøye med etter hvert som resultatene tikket inn.

Helsebyråd Robert Steen trekker seg fra nominasjonskamp i Oslo Ap. Var foreslått på 19. plass

— Jeg har i dag meddelt valgkomiteen i Oslo Ap at jeg trekker mitt kandidatur til bystyret for valget til høsten, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Publisert

Etter to perioder i byråd, først som finansbyråd og deretter som helsebyråd, hadde Robert Steen (60) bestemt seg for å stille til valg for første gang i sitt liv.

Han har aldri vært folkevalgt, men nå ville han inn i bystyret for Oslo Arbeiderparti.

— Støtten har varmet og rørt meg

I dag kom imidlertid kontrabeskjeden, via Robert Steens egen Facebook-side. Han vil likevel ikke stille til valg og trekker seg fra nominasjonen i Oslo Arbeiderparti.

— Jeg vil få lov til å takke alle dere som gjennom nominasjonsprosessen har ringt, sendt meldinger og tatt til ordet for at jeg skulle nomineres høyere opp på Oslo Aps liste for kommunevalget til høsten, skriver Steen.

— Denne støtten har både varmet og rørt meg, skriver helsebyråden.

Nære bånd: Raymond Johansen var tidligere gift med Robert Steens stesøster.
Nære bånd: Raymond Johansen var tidligere gift med Robert Steens stesøster.

Robert Steen er sønn av den avdøde Ap-kjempen Reiulf Steen, og vokste dermed opp med en far som var en av landets mest kjente politikere. Men selv valgte ikke Robert Steen politikken før i godt voksen alder.

Tette bånd til Raymond Johansen

Med direktørjobb i Schibsted-eide Finn.no holdt Robert Steen seg unna aktiv politikk. Ved valget i 2015 var det imidlertid Oslo Aps toppkandidat Raymond Johansen som overtalte Robert Steen til å bli finansbyråd i Ap/SV/MDG-byrådet.

De to kjente hverandre godt privat. Raymond Johansen hadde vært gift med Robert Steens stesøster.

Etter de rødgrønnes valgseier i Oslo 2015 ble de to eks-svogerne og vennene de fremste i et nytt rødgrønt byråd - Raymond som byrådsleder og Robert som finansbyråd.

Men Robert Steen har som nevnt aldri vært folkevalgt. Aldri stått på Arbeiderpartiets liste ved valg.

Var foreslått på en 19. plass

I nominasjonskomiteens innstilling til Oslo Arbeiderpartis nominasjonsmøte ble Steen foreslått på en 19. plass.

Det er forholdsvis langt ned på lista for en høyprofilert byråd i to perioder. Og neppe der mange av hans støttespillere mener Steen bør stå - blant de ti øverste, som alle blir forhåndskumulert.

Nå sier Steen at han trekker seg etter en "helhetsvurdering" for å fokusere fullt og helt på oppgaven som helsebyråd.

— Nå legges all min kraft inn i arbeidet for en by med mindre helseforskjeller - en by som er rustet for de store utfordringer demografiutviklingen vil gi oss framover, avslutter Steen i Facebook-innlegget.

Powered by Labrador CMS