Her presenteres det funklende, fargerike og rådyre Oslotreet på Filipstad. Se nedtellingen

Oslos nyeste kunstinstallasjon lyser opp: Et tre som er 14 meter høyt, 12 meter bredt og med 125.000 lamper i fargerikt lysspill, ble overrakt byen søndag.

Publisert

— Jeg håper det blir et samlingspunkt til glede for mange, sier forretningsmannen Stein Erik Hagen.

Han står for kostnader for drift og vedlikehold av kunstinstallasjonen, som har fått navnet Oslo-treet.

Søndag kveld var det åpningsseremoni for treet. I første omgang skal det stå på Filipstad i fem år, etter avtale med Oslo havn og Oslo kommune. Treet skal lyse opp den nye Trettenparken, som åpner til våren.

Folk ble servert gløgg, kakao, julemarsipan og pepperkaker da Stein Erik Hagens Oslo-tre ble tent for første gang i Trettenparken på Filipstad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Prislapp på 25 millioner

– Treet representerer Oslos kjerneverdier: kjærligheten til skogen, naturen og miljøet. Jeg er veldig fornøyd med at det skal stå i Trettenparken og lyse opp et område der mange vil ferdes, sier Hagen.

Oslo-treet er et bestillingsverk fra amerikanske Symmertry Labs, men det er tilpasset norske forhold slik at det tåler frost og snø. Ifølge VG er prislappen 25 millioner kroner. Treet er utstyrt med 125.000 LED-lamper som lager et fargerikt, datastyrt lysspill.

Opprinnelig het kunstverket «Tree of Ténéré» og er laget av av kunstneren Alexander Green. Det imiterer et enslig tre som en gang vokste midt i Sahara-ørkenen, i Ténéré-regionen. Treet fungerte som et samlingspunkt og hvilested for reisende gjennom ørkenen.

Powered by Labrador CMS