Før apotekene kan begynne å sette vaksiner, må apotekansatte vaksineres, mener fagforeningene som organiserer de ansatte.
Før apotekene kan begynne å sette vaksiner, må apotekansatte vaksineres, mener fagforeningene som organiserer de ansatte.

Apotekene skal begynne å sette vaksiner. Fagforeningene krever at ansatte blir vaksinert først

Oslo kommune har fått en avtale om at koronavaksinering kan skje i apotek. Nå vil fagforeningene at ansatte skal foreta vaksinasjon, først må få vaksinen.

Publisert

Både Norges Farmaceutiske Forening og Farmasiforbundet i Parat synes det er bra at Oslo kommune vil utnytte kompetansen som finnes i apotekene, men mener at ansatte som skal foreta vaksinering, må vaksineres på grunn av smitterisikoen.

Har gjort en stor innsats allerede

— Apotekteknikere og farmasøyter i apoteker er en viktig del av helsetjenesten. Apotekansatte har gjort en stor innsats under pandemien med å holde åpent for alle hele veien. Det har imidlertid gjort at apotekansatte lever med økt smitterisiko, understreker Irene Hope, leder for Farmasiforbundet i Parat.

Hun får støtte av Urd Andestad, leder i Norges Farmaceutiske Forening, som sammen med Farmasiforbundet har sendt et brev til kommunen der de ber om at apotekansatte må prioriteres i vaksinekøen.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS