Vålerenga hockey mister Stefan Espeland når han nå får en kontrakt hos en utenlandsk klubb. Foto: André Kjernsli

Vålerenga mister poengplukkeren Espeland

Stefan Espeland noterte hele 61 målpoeng som back på Vålerengas vei til seriegullet i ishockey. Nå forlater han Oslo-laget til fordel for en utenlandsk klubb.

Publisert

Det opplyser Vålerenga på sine nettsider fredag. Hvilket lag 30-åringen slutter seg til er foreløpig ikke kjent.

– Jeg har hatt en fin sesong i Vålerenga og trivdes godt som alltid, men nå har jeg fått en mulighet som jeg ønsker å ta, sier Espeland.

– Blir vanskelig å erstatte

Backen kom tilbake til VIF og norsk ishockey foran fjorårets NM-sluttspill. Denne sesongen var han svært sentral i Oslo-klubbens gullsuksess i eliteserien. Med hele 61 målpoeng ble han den backen som har plukket flest målpoeng i Vålerenga-historien.

– Det er kjempesynd at vi mister Espeland. Han har vært helt enestående hele sesongen. Stefan Espeland er en back det blir veldig vanskelig å erstatte. Vi ønsker ham lykke til i utlandet, sier VIFs sportssjef Espen «Shampo» Knutsen.

Stefan Espeland i sin aller siste kamp for Vålerenga, i semifinalen mot Frisk Asker. Foto: André Kjernsli

Neste år!

Vålerenga var blant favorittene til å vinne årets NM-sluttspill, men røk overraskende ut i semifinaleserien mot Frisk Asker.

– Gutta kommer til å bygge videre på det vi oppnådde denne sesongen – det gode grunnspillet. Jeg har troen på at Vålerenga tar seg lengre i sluttspillet neste år, sier Espeland.

Powered by Labrador CMS