Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener smitten i Oslo må være klart svekket dersom tiltakene skal fjernes.

Nakstad: Før Oslo kan åpnes opp, bør smitten slås ned til nivået i sommer

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener at dersom koronatiltakene i hovedstaden skal fjernes, må det være en klar nedgang i flere uker.

Publisert

– Det nivået må være i størrelsesorden det vi hadde tidlig i august måned eller lavere. Men det avhenger selvsagt av hvor smitten befinner seg og hvor stor andel som fanges opp, ikke bare hva tallet er, sier Espen Rostrup Nakstad til Aftenposten.

I starten av august ble det registrert 17 smittetilfeller i snitt daglig. Mandag ble det registrert 203 nye koronatilfeller i Oslo.

Byrådet i Oslo venter å se resultatene av de nye koronatiltakene innen tre uker. Men siden det har vært flere tiltaksrunder håper helsebyråd Robert Steen (Ap) at man kan se effekter av noen av tiltakene allerede denne uka.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS