Kamzy Gunaratnam hadde før nominasjonsmøtet i Oslo Ap støtte fra flesteparten av lokallagene i fylkespartiet.

Kamzy Gunaratnam vant kampvotering og får 2. plass på stortingslista til Oslo Ap

Zaineb Al-Samarai hadde flertall i Oslo Arbeiderpartis nominasjonskomité før kveldens kampvotering mot Kamzy Gunaratnam. Men sistnevnte hadde på forhånd støtte fra flertallet av fylkespartiets lokallag.

Publisert

Det endte med at Kamzy Gunaratnam gikk seirende ut av kampen om en sikker stortingsplass på Oslo Ap-lista ved valget neste år.

Oslos varaordfører fikk 137 stemmer mot 119 stemmer til Zaineb Al-Samarai.

32 år gamle Gunaratnam har vært varaordfører i Oslo siden 2015. Andreplassen regnes som en sikker plass til Stortinget. Hun ble født på Sri Lanka, men flyttet til Norge da hun var tre år gammel og har vokst opp i Oslo.

— En direkte dame med sterke meninger

— Da Kamzy for ti år siden ble valgt til AUFs sentralstyre, spurte hun om jeg hadde tid til en prat om hvordan jeg, en eldre partitraver, ville råde henne til aktivitet i arbeiderbevegelsen. Det ble starten på et langvarig vennskap, sa Steinar Saghaug i sin støttetale før nominasjonsmøtet i Oslo Ap ga sine stemmer.

Få medlemmer av Oslo Ap har bredere kontaktnett enn Saghaug. Med lang politisk fartstid og utallige verv i partiet, fagbevegelsen og friluftsorganisasjoner er 73-åringen ansett som en betydelig maktfaktor.

— Jeg opplevde umiddelbart at Kamzy er en direkte dame med sterke meninger, sier partiveteranen.

LO-topp Trine Lise Sundnes på fjerdeplass

Et flertall på sju av nominasjonskomitéens medlemmer ønsket Al-Samarai på andreplass, mens to i nominasjonskomiteen støttet Gunaratnam.

Trine Lise Sundnes fikk som ventet fjerdeplassen på Oslo Aps stortingsliste.

På toppen av stortingslista stiller Oslo Ap med partileder Jonas Gahr Støre. Kamzy Gunaratnam kapret altså andreplassen, mens stortingsrepresentant Espen Barth Eide (56) er nominert på tredjeplass.

Trine Lise Sundnes (50), som tidligere har vært forbundsleder for Handel og Kontor, er nummer fire på stortingslista. Lederen for Oslo Ap, Frode Jacobsen (52), er nominert på femteplass, som ikke er regnet som en sikker plass. Siri Gåsemyr Staalesen sjetteplassen på lista.

Oslo Ap har i dag fire representanter på Stortinget etter at representant Jan Bøhler tidligere i år meldte overgang til Sp.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS