Oslos byråd er usikre på nytten av et generelt gult nivå i osloskolen.

Det blir ikke gult nivå i osloskolen

– Vi står fortsatt på det Raymond sa til VG i går. Det blir ikke gult nivå for hele osloskolen.

Publisert

Statsminister Erna Solberg (H) ber nå kommuner med høyt smittetrykk vurdere gult smittevernnivå i skolene.

– Jeg oppfordrer kommuner som opplever mye smitte å innføre gult nivå hvis det gir flere elever på skolen og en bedre undervisning, sa statsminister Erna Solberg (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Anbefalingen fra regjeringen kommer etter at smitten økte med 174 prosent i aldersgruppen 13–19 år i forrige uke. I Oslo skjedde en enda mer dramatisk økning i koronasmitte blant barn og unge i løpet av andre skoleuke, viser en rapport fra helseetaten. På en uke økte smitten med 579 prosent i osloskolen.

Ikke aktuelt med gult nivå

Trass i smitterekorder i Oslo, i går varslet byrådsleder Raymond Johansen (AP) at Oslo ikke ville innføre et gult nivå i skoler og barnehager.

– Slik situasjonen er nå, vurderer vi at det ikke er aktuelt. Samfunnet og fritidslivet er jo åpent, så det er ikke sikkert det hjelper å sette skolene på gult nivå. Vi er i en annen situasjon enn vi var for bare noen måneder siden, sier Johansen til VG.

Gult på enkeltskoler

Etter pressekonferansen i dag bekrefter skolebyråd Inga Marte Thorkildsen at Oslo står på det Raymond sa til VG i går. Altså at det ikke blir gult nivå i hele osloskolen.

– På enkeltskoler settes gult nivå ved smitte. Men så lenge det ikke strammes inn på andre områder, er vi veldig usikre på effekten av et generelt gult nivå. Det anbefales heller ikke av Folkehelseinstituttet. FHI er også tydelige på at vi ikke har grunn til å bekymre oss for barns helse ved smitte, sier Thorkildsen.

– Likevel skal vi forsøke å holde en viss grad av kontroll, ifølge myndighetene. Så vi gjør alt vi kan. Massetesting og vaksinering blir det mye av framover. Vi starter med massetesting på alle videregående skoler og ungdomstrinnet mandag. Deretter på barnetrinnet når vi har fått de testene som er bestilt. Oslo har bestilt en million hurtigtester.

Powered by Labrador CMS