Karl Johan – en valgbodstudie

Rødt har en politisk verktøybod fylt med politiske verktøy. Foto: Olav Helland

Rødt: Valgboden ser ut som verktøyboden eller utedoen på en hytte

Intensjonene med boden er at den sier at dette er et parti av vanlige folk, der du skal føle deg hjemme. Så folkelig og hjemmekoselig som mulig.

Publisert

Hvis valgboden til rødt skal representerer deres tanker rundt fremtidig arkitektoniske mesterverk i Oslo, så melder jeg pass. Dette er rett og slett det kjedeligste jeg har sett av valgboder på Karl Johan. De skal ha plusspoeng for at den trolig er hjemmesnekra.

På siden er det et lite håndmalt skilt, som ikke er særlig proft gjennomført. På Rødts ønskeliste til Rødt, bør det stå: Skiltmaler.

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

Boden er av treverk og ser ut som verktøyboden eller utedoen på en hytte.

En stolt mann

Ved valgboden til Rødt møter jeg en senior ved navn Erik Moxnes. Han er kanonen som traff egget, for så å gi mat og tak over hodet til sønnen som skulle bli partileder. Han er sikkert like stolt som en mann hvis krapyl debuterer i skoleteatret.

Erik trekker frem at boden skal stå for synlighet. Erik forteller stolt at når de skulle bestille reklameseilene med logo på, så ble de en meter høyere enn Høyre sine. Så det er størrelsen det kommer an på, tenker jeg.

Gata er Rødts kamparena. To ganger i måneden er de ute på gata med lokallaga og deler ut avisa si.

Det har Siavash Mobasheri og faren nær en måneds fritid å snekre valgboden, og det står det jo respekt av. Foto: Hans Bastian Borg

Gjenbruksstasjonen sa nei

Jeg får tak i skaperen av utedoen, Siavash Mobasheri, 3. kandidat til bystyret og leder av Oslo Rødt. Samtalen er varm og fin og får meg til å modifisere utedoutsagnet mitt til verktøybod.

Kreasjonen er jo et skikkelig familieprosjekt, som han og hans far har snekra sammen. De ønsket ikke en metallkonstruksjon som containergjengen står for, det skulle være som en koselig liten hytte. Han har lært noe vesentlig når han kreerte valgboden, og det skal han pløye tilbake i politikken.

Rødt-leder Siavash Mobasheri snekret valgboden med faren. Foto: Ole Mjelstad / Wikipedia Commons

Han har vært på gjenbruksstasjoner for å hente treverk, og det var vanskelig, nær sagt umulig. Du får ikke lov til å ta med deg brukt trevirke ut av gjenbruksstasjonen, og nå vil han slåss for at denne forskriften skal bli forandret.

En politisk verktøybod

Det har tatt han og faren nær en måneds fritid å snekre valgboden, og det står det jo respekt av.

Intensjonene med boden er at den sier at dette er et parti av vanlige folk, du skal føle deg hjemme. Så folkelig og hjemmekoselig som mulig.

Den er fraktet med transportbil med kran, da den veier et tonn. Han fremhever at den er laget av vanlige folk, du skal se at det ikke er proffer som står bak, felleskapet fungerer.

Jeg skal driste meg til å gi han et slagord (helt gratis) til boden. En politisk verktøybod fylt med politiske verktøy.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Powered by Labrador CMS