Lokale beboere i møte med byråd for miljø og samferdsel, Lan Nguyen Berg. Bak i sort jakke: Rune Gjøs, direktør i bymiljøetaten. Foto: Aksjon Strømsveien

– Er det mulig? Ble vi hørt? Fantastisk! tenkte jeg da vi våknet til asfaltmaskiner i morges

Under en uke etter at Vålerenga-beboere aksjonerte for tiltak mot farlig bilkjøring i Strømsveien, er bymiljøetaten på saken. Tidlig i morges var asfaltbiler i gang med en fartsdump.

Publisert

Beboerne ved Strømsveien er fortvilet over trafikken i gata si. I vinter ble en gutt påkjørt, og siden 2007 skal 12 personer ha vært utsatt for ulykker i veien. I forrige uke møtte beboerne bymiljøetaten og miljøbyråden, og i dag våknet de til asfaltmaskiner som laget fartsdump ved det farligste fotgjengerfeltet.

– Etter at vi møtte bymiljøetaten, Ruter og miljøbyråden i forrige uke, satt vi igjen med et godt inntrykk. Direktør Rune Gjøs, i bymiljøetaten, presenterte seg som en handlingens mann. Vi fikk beskjed om at ingenting ville skje før tidligst i slutten av mai. Men vi presset dem litt og sa at vi rett og slett ikke eide tålmodighet lenger, sier Ingvild Smørvik, fra Aksjon Strømsveien.

Her er asfaltmaskiner i gang å anlegge en fartsdump i Strømsveien. Foto: Aksjon Strømsveien

 

– Det føltes fantastisk

Likevel kunne hun knapt tro sine egne øyne da hun våknet til trafikkmaskiner allerede i dag.

– Det føltes fantastisk. Det ga oss håpet om at vi blir hørt. Samtidig er vi enige innad i aksjonen om at vi ikke gir oss på at merkingen ved fotgjengerfeltene må bedres. Og at noe må gjøres med merkingen for bilistene som kommer inn fra E6, slik at de forstår at de er kommet inn i en 30-sone.

Beboeraksjonen var viktig

Hun forteller at bymiljøetaten under møtet i Strømsveien i forrige uke med selvsyn fikk seg hvor farlig det kan være å ferdes i Strømsveien.

– De fikk se både en og to og tre farlige situasjoner. For oss er dette blitt dagligdags, men nå fikk også bymiljøetaten og Ruter øynene opp for risikoen ved å ferdes i gata.

Smørvik tror også at storaksjonen, der 200-300 lokale beboere møtte opp, var utslagsgivende.

– Vi setter også veldig stor pris på og er glade for at VårtOslo taler vår sak og fronter oss. Men vi spretter ikke champagnekorkene og gir oss ikke nå. Mye arbeid gjenstår, sier Smørvik.

Mellom 200 og 300 personer stilte i forrige uke opp langs Strømsveien for å si fra om den farlige trafikken der. Foto: Aksjon Strømsveien

– Vil ta tak i den farlige trafikken

Også miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg er fornøyd.

– Når byen har vært planlagt for bil i så mange år, tar det en stund å snu utviklingen. Jeg var på befaring med beboeraksjonen i Strømsveien både i forrige uke og i fjor, forteller Berg.

Etter møtet i fjor satte bymiljøetaten ned fartsgrensen til 30 og satte opp skilt ved fotgjengerovergangene, opplyser hun.

– Det er viktig at vi får gjort noe så raskt som mulig. Det satte et støkk i meg å høre om den farlige trafikkulykken i vinter, sier Nguyen Berg.

Vil bøtelegge bilister som sniker

Miljøbyråden sier hun setter pris på beboeraksjonen og at hun forstår godt at foreldrenes engasjement for skoleveien til barna sine.

– Nå vurderer vi om vi kan bruke bommen til automatisk å bøtelegge bilister som sniker seg forbi. Nå samler bymiljøetaten inn innspill fra beboerne og vil etter hvert komme med anbefalinger til ulike tiltak for å gjøre trafikken mindre farlig. Disse vil vi ha en dialog med beboerne rundt, sier Berg.

Trafikken i Strømsveien
Trafikken i Strømsveien
Trafikken i Strømsveien
Powered by Labrador CMS