skadd nationaltheateret
Politiet avkrefter at det skal ha vært bråk mellom fotballtilhengere da ulykken skjedde rett før klokka 19 søndag kveld. Foto: Olav Helland/Creative Commons

En person alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av t-banen ved Nationaltheatret stasjon

Ulykken skjedde drøyt en time før eliteserie-oppgjøret mellom Vålerenga og Brann. Bluss ble avfyrt inne på Nationaltheatret stasjon og en person havnet i sporet.

Store styrker med politi rykket ut til Nationaltheatret stasjon da det først kom meldinger om bråk mellom fotballtilhengere. Det ble raskt klart at en person var alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av t-banen.

Den skadde personen skal ha havnet i sporet og blitt påkjørt av t-banen etter at det angivelig ble fyrt av såkalte bengalske lys inne på stasjonsområdet. I følge politiet er den skadde en av Branns supportere.

Blussene som ble avfyrt fylte t-banestasjonen med røyk og gjorde sikten dårlig. Samtidig som røyvarslere utløste alarm, fortsatte fotballsupportere fra Brann å fyre av flere bluss, i følge politiet. Samtidig gikk folk inn i den røykfylte stasjonen. Sent søndag kveld kunne ikke politiet redegjøre for hvordan ulykken skjedde.

Avkrefter bråk mellom tilhengere fra Vålerenga og Brann

Det skal ikke ha vært noen Vålerenga-tilhengere til stede da ulykken skjedde. Ulykken førte til full stans i t-banetrafikken i Oslo søndag kveld.

— Dette betegnes som en ulykke, og det har ikke vært supporterbråk i forkant. Det har kun vært supportere fra Brann til stede på t-baneområdet. Det er bekreftet at det er en brannsupporter som er skadd, men tilstanden til vedkommende er kritisk, opplyser politiet.

— Det jobbes med åstedet, men Nationaltheateret t-banestasjon vil åpnes så fort vi er ferdig med arbeidet på stedet, skrev politiet på Twitter ved 19.30-tiden søndag kveld.

Ved 23-tiden søndag kveld var tilstanden til den skadde personen fortsatt uavklart.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer