Dejana Stefanovic og Vålerenga møter FK Klaksvik i kvalifiseringsspillet til Champions League.

Vålerenga damer møter færøysk motstand på veien mot kvartfinale i Champions League

Vålerenga-damene drømmer om å komme til kvartfinalen i Champions League. Første hinder av to på veien blir færøyske KI Klaksvik.

Publisert

Etter å ha sikret andreplassen og sølvmedalje i fjorårets toppserie, kvalifiserte Vålerengas damelag seg for kvalifiseringsspill til årets Champions League.

Egentlig skulle kvalifiseringen vært spilt som en kvalifiseringsturnering, men grunnet koronaepidemien, bli den spilt som enkeltkamper. Det betyr at det nå står to enkeltkamper, lagene møtes altså kun en gang, mellom østkantlaget og drømmen om kvartfinalespill i Europas gjeveste fotballturnering.

— Vi gleder oss

Torsdag ettermiddag foretok det europeiske fotballforbundet (UEFA) trekningen av første runde i kvalifiseringsspillet. Der ble det klart at Vålerenga møter den færøyske seriemesteren KI Klaksvik hjemme på Intility arena i begynnelsen av november.

— Vi vet vel ikke så fryktelig mye om Klaksvik ennå, og akkurat nå har vi fokus på kampen mot LSK Kvinner søndag 1. november, men det er klart at vi gleder oss til å endelig komme i gang, forteller sportssjef Eli Landsem til klubbens hjemmesider.

Færøyenes suksessklubb

KI Klaksvik damelag ble stiftet 1985 og er uten tvil Færøyenes mest suksessfulle klubb på kvinnesiden. Fra 2000 til 2016 har de 17 strake seriemesterskap!

I de samme årene deltok de i kvalifiseringsspillet til Champions League og er det eneste laget i Europa som har vært med i turneringen fra 01/02 - 17/18.

Klaksvik er for øvrig Færøyenes nest største by og ligger en drøy times kjøretur fra hovedstaden Torshavn.

Vålerenga er i dialog med det europeiske fotballforbundet om tidspunkt for kampen, som vil gå av stabelen på Intility 3. eller 4. november. Vinneren av kampen går videre til 2. playoff-runde.

Powered by Labrador CMS