Fabian Stang (H) mener det er urimelig av Eivor Evenrud (R), til venstre å kreve at Inga Marte Thorkildsen (SV), i midten, ikke skal kreve etterlønn.

Eks SV-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) får støtte fra eks Høyre-ordfører i etterlønnssak. – Voldsomt og urimelig

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) reagerer kraftig på angrepet fra Rødts Eivor Evenrud på avgåtte skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) om etterlønn. Stang tilbyr gratis advokatbistand.

Publisert

Inga Marte Thorkildsen gikk for to uker siden av som skolebyråd i Oslo, og bekreftet da overfor Nettavisen at hun vil søke om etterlønn fordi hun ikke har noen jobb å gå til.

Rødts gruppeleder i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, gikk kort tid etter hardt ut mot Thorkildsen. – Jeg synes det er feil at politikere mottar etterlønn, spesielt når man selv ber om å gå av, sa Evenrud til Nettavisen.

Men nå får Thorkildsen støtte fra uventet hold, fra tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H).

– Det er vanligvis ikke min oppgave å forsvare Inga Marte Thorkildsen, men i dette tilfellet er det på sin plass. Jeg synes det ble for voldsomt og urimelig å kritisere at hun har et levebrød, når hun ikke kunne skaffe seg en jobb, sier Stang.

– Skal ikke være på jobbjakt

Fabian Stang var selv ordfører i Oslo fra 2007 til 2015. Han sier han har liten sans for de som misbruker ordningen for toppolitikere, men mener Thorkildsen ville mistet all form for autoritet til å gjøre jobben sin, dersom hun ble observert hos en headhunter på jobbjakt før hun gikk av.

– Når du har det politiske ansvaret, så kan du ikke være på jobbjakt. Så derfor synes jeg det er berettiget at hun skal få en etterlønn, sier Stang.

- Blir veldig smålig

Han synes det er urimelig å forvente at Thorkildsen skal måtte oppsøke Nav, som andre gjør.

– Det blir veldig smålig. For å være sikre på å rekruttere gode politikere, så må det være en anstendighet. Det betyr ikke at vi skal ha urimelige fordeler, men vi skal ha noe i nærheten av det samme stillingsvernet man har i alle andre jobber. De fleste andre jobber nå har tre måneders oppsigelse.

For Thorkildsens del vil det være snakk om inntil 317.000 kroner i etterlønn, dersom søknaden om etterlønn blir innvilget.

Powered by Labrador CMS