Karl Johan – en valgbodstudie

I det minste går det an å ta med noen klistremerker og sette på kartet, over hvor sykkelveiene bør gå. Foto: Hans Bastian Borg

Miljøpartiet: Har ingen valgbod på Karl Johan. – Vil de ikke snakke med folk?

Jeg hadde store forventninger til valgboden til MDG. En gjeng som skal stå i spissen for det grønne skiftet bør by på kreativitet og være løsningsorienterte.

Publisert

Jeg forstilte meg en stand med diverse løsninger for hvordan man skaper alternativ energi. Vindmøllepark i miniatyr og solceller, kanskje til og med elsirkus-syklister som gjorde triks, men neida.

MDG har ikke stand de, de har noe som ligner på en grav, og grava oppfordrer deg som er interessert i Deres politikk til å gå 600 meter til deres valgkampsentral i Akersgata. Ja, ja det blir som en pølsefestival hvor du er dritsulten og blir oppfordret til å gå 600 meter mens det finnes en mengde konkurrenter med gode pølser i nærheten.

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

En to bukker og en plastmatte

Er det slik at miljøpartiet har blitt så populært at de ikke har partiapparat til å ta opp nye velgere? Ikke vet jeg. Kanskje de rett og slett ikke vil snakke med folk? Ikke vet jeg.

Standen består av to bukker som ber deg om å gå et annet sted, en plastmatte på bakken og i enden er det en europall. Det ser uappetittlig og skittent ut.

Vil møte folk over hele byen

Nå jeg snakker Einar Wilhelmsen i partiet på telefon, er han veldig klar på valgkampstrategien. – Vi ønsker å møte folk over hele byen, men ikke på Karl Johan.

Nei, de har et valgkampsenter du kan tusle bort til.

Og han gjentar, som den gode politiker han er. – Vi ønsker å møte folk over hele byen.

Plastmatta jeg har sett på Karl Johan er av det kreative slaget, her kan du sette klistremerker på hvor du vil ha sykkelsti, gågata, lekeplass eller grøntområde.

– Vi er jo et lite parti, sier han, med begrensa midler. – Vi ønsker å nå folk over hele byen, men ikke på Karl Johan.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Powered by Labrador CMS