June Holm fra Vi tror deg-stiftelsen blir appellant under markeringen mot frifinnelsen av Gaute Drevdal fra åtte av ni voldtekter.

Kvinneorganisasjoner gjennomfører markering mot "frifinnelse av Gaute Drevdal"

– Lagmannsrettens frifinnelse av Gaute Drevdal for 8 av 9 voldtekter, viser at det norske rettssystemet ikke klarer å ivareta kvinners rettssikkerhet, sier en rekke organisasjoner.

Publisert

Et titalls kvinneorganisasjoner står bak markeringen. Deriblant Kvinnegruppa Ottar, Kvinnefronten, Krisesentersekretariatet, Dixi ressurssenter mot voldtekt og Mira Senteret. De skriver:

– En av ti kvinner i Norge opplever å bli voldtatt, dette er et av våre største folkehelseproblem. Lagmannsrettens frifinnelse av Gaute Drevdal for 8 av 9 voldtekter, viser at det norske rettssystemet ikke klarer å ivareta kvinners rettssikkerhet.

Umulig må bli dømt

Organisasjonene bak mener det nærmest er umulig å bli dømt for voldtekt, siden bare en av hundre anmeldelser for voldtekt ender med en fellende dom.

Organisasjonene bak markeringen krever blant annet rettssikkerhet for kvinner og en samtykkelov.

Blant appellantene er June Holm fra Vi tror deg-stiftelsen og nestleder i SV, Kirsti Bergstø. Markeringen er på fredag kl 16, foran Stortinget.

Powered by Labrador CMS