Kantspillerne Taofeek Ismaheel og David Hickson gjorde det surt for Førde-spillerne i Valhall

Skeid vant 2-1 over Florø etter to praktmål av Taofeek Ismaheel

— Vi har skåret normalt med mål i år. Vi skal huske på de målene vi lager, ikke sjansene vi brenner, sier Skeid-trener Gard Holme. Mot Florø overrasket dagens skeidspiller også med en akrobatisk feiring.

Publisert

Sangen «Jeg er god» med Jokke og Valentinerne runget over høyttaleranlegget i Valhall er par minutter før Skeids hjemmekamp mot Florø. Sangen har refrenget «Jeg er god, jeg er bedre enn Maradona, jeg er bedre enn hele Barcelona».

Etter kampen kunne lett en spiller sitte igjen med den følelsen Jokke beskrev i sangen. Skeids 20-åring Taofeek Ismaheel har sett helt vaksinert ut mot å få ballen i mål i PostNord-ligaen. I denne kampen, den åttende runden, kom det to kjappe mål.

Det første kom på en heading etter et innlegg fra Matarr Kah. Innlegget gikk helt over til Ismaheel på venstre kant. Han møtte ballen perfekt med hodet, og skåret.

— Han har en stor fotballframtid

Da var det gått 20 minutter av andre omgang. Saltoen han feiret målet med var imponerende, men enda bedre var dribleraidet han leverte sju minutter senere. Han avsluttet raidet med å sette ballen i mål til venstre for Florøs keeper Mathias Finnestrand til 2-0.

Slik feirer en atlet. Taofeek Ismaheel har nettopp laget sitt første seriemål, og feirer med en luftig salto.

— Ismaheel har vært veldig god på treningene våre, og der har han skåret mer enn alle andre. Jeg håper det kan løsne for ham nå. Han er en svært lovende spiller, som kan ha en stor fotballframtid foran seg. Han spilte godt i dag, også utenom de to målene, sa skeidtrener Gard Holme etter kampen.

Etter kampen var Ismaheel nøye med å takke trener og lagkamerater som lot han få sjansen til å spille, selv om det har blitt noen brente sjanser hittil i år. I fjor ble han stående uten scoringer i seriekamper for A-laget. Saltoen i Valhall kom som en overraskelse på de 200 tilskuerne.

Selvkritisk keeper

Florøs storskytter Laurent Callaku reduserte på et frispark fra 18 meter etter 33 minutter av andre omgang.

— Den skulle jeg ha tatt. Jeg var borti ballen, men sto litt feil ved det det skuddet, sa Skeids keeper Idar Nordby Lysgård selvkritisk etter kampen.

Callaku hadde også et godt frispark i første omgang. Men da reddet Nordby Lysgård og holdt ballen, som var på vei mot krysset, i fast grep.

Simen Hestnes måtte ut med en skade i venstre arm. Her får han trøst av Henning T. Andresen, Matarr Kah og Florøs kaptein Christer Husa. Lege Maria Seferowitcz finner fram noe smertestillende fra legekofferten

I første omgang ble Skeids midtbanespiller Simen Hestnes skadet i en duell med Florøs kaptein Christer Husa. Husa reagerte umiddelbart og ba dommeren stoppe spillet da Hestnes ble liggende.

— Får håpe det bare er et brudd

Hestnes gikk for egen maskin ut av banen, men i store smerter i venstre arm. Etter kampen kunne Skeid-lege Maria Seferowicz bekrefte at Hestnes var på legevakten for behandling av skaden.

— Vi får håpe det bare er et brudd. Det tar ikke all verdens tid å reparere, sa Holme etter kampen.

Inn på banen for Hestnes kom debutanten Felix Leenborg Anthonessen. Han startet med å miste ballen i farlig posisjon, men kom etter hvert mer med i kampen.

– Felix har vært skadet lenge. Han trenger kamper for å få vist hvor god han er, for han er en god fotballspiller, sa trener Holme om den tidligere Strømmen, Stabæk og vålerengaspilleren.

I andre omgang, mens stillingen fortsatt var 2-0, kastet Holme inn enda en debutant, Marcus Victorio.

Andrelaget uten kamper

Norges fotballforbund har henstilt til alle klubber om å unngå å flytte spillere ut og inn av toppfotball-troppene. Breddefotballen ligger fortsatt brakk på grunn av smitteverntiltak, og det er innført karantene for spillere som blir flyttet fra en treningsgruppe til en annen.

Daglig leder i Skeid Daniel Holmeide Strand tok fram seiersbrølet.

— Vi har fire juniorer i A-stallen. Hittil har de ikke kommet ut i kamp. Før sesongen ble A-troppen satt sammen for også å bestå av spillere til Skeid 2. Skeid 2 rykket opp til nivå fire etter sesongen i fjor, sier daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand.

Uvisst hvor lenge Valhall er arena

— Det så vi på som en stor fordel for å matche våre yngre spillere denne sesongen. Slik det har blitt har nivå fire ikke fått spille. Hele troppen får trent. Det er et stort pluss, forklarer Strand.

Kampen mot Florø var den første hjemmekampen for Skeid i Valhall dette året. Hvor mange hjemmekamper det blir på bortebane også i år er uvisst.

Hjemmebanen på Nordre Åsen stengte i mai 2019 for oppgraderinger. Banen åpnet til seriestart i år, men arbeidet som var utført var av en slik at banen ble underkjent. Bymiljøetaten har ansvaret for utbedringen.

Skeids lagoppstilling: Keeper: Idar Nordby Lysgård. Forsvar: Mats Andersen, Fredrik Berglie, Matarr Kah, Keivan Ghaedamini. Midtbane: Simen Hestnes (fra 10min Felix Leenborg Anthonessen) Hassan Yusuf, Henning T. Andresen. Angrep: Johnny Buduson, Taofeek Ismaheel (fra 88 minutt Hayder Rasmi) , David Hickson (fra 74min. Marcus Victorio). Gule kort: Kah og Berglie.

Powered by Labrador CMS