Corey Elkins utlignet for Manglerud Star etter 27 minutter spilt. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Manglerud Star vant kampen om den siste sluttspillplassen i ishockey

Manglerud Star gikk seirende ut av duellen mot Narvik om den siste sluttspillplassen i ishockey. Oslo-laget vant oppgjøret i siste runde i grunnspillet 2-1.

Narvik måtte vinne i ordinær tid for å gå forbi oslolaget og sikre en historisk sluttspillplass for Nord-Norge, men i Manglerudhallen var det hjemmelaget som knep den viktige plassen i sluttspillet.

Kjetil Martinsen knuste sluttspilldrømmen til narvikværingene da han fastsatte sluttresultatet til 2-1 tre minutter ut i siste periode.

– Jobbet som bikkjer

– Det er helt sinnssykt. Vi har jobbet som bikkjer og kommet oss tilbake etter jul. Vi har hentet litt spillere, men vi har faktisk snudd det her. Det er ikke bare importene, men også vi norske som har bestemt oss for å ta igjen det Narvik-laget. De har vært gode, så de skal ha all kreditt, men det er deilig å ta det i den siste kampen, sa matchvinner Martinsen til TV 2.

I sluttspillet venter årets suverene seriemester Stavanger Oilers, som med 3-1-seier over Lillehammer slo sin egen poengrekord i grunnspillet fra 2011/12-sesongen.

Snuoperasjon

Nordlendingene tok ledelsen på en kontring mot slutten av første periode. Marcus Nordlund utnyttet svakt forsvarsspill og spilte igjennom Samuel Åström som sendte gjestene i føringen.

Corey Elkins utlignet for Manglerud Star etter 27 minutter spilt. Tord Thoresen fant den umarkerte amerikaneren på bakre stolpe med en strålende pasning, og Elkins satte enkelt inn 1-1.

Snuoperasjonen var komplett da Martinsen styrte inn skuddet til Håkon Nilsen. Etter å ha studert videobildene ble scoringen godkjent til jubel for vertene og skuffelse for gjestene.