Søppelkrisen i Oslo

Aud-Karin Ebeltoft forteller at hun forventer en løsning på problemet. Foto: Christina Campo

Nå får beboerne i Maridalen tømt søpla fra i fjor

Publisert

— Vintre med snø opp over knærne hindret ikke søppeltømmerne å komme frem hit før i tiden, sier Aud-Karin Ebeltoft.

Oppover de bratte bakkene i Maridalen sliter den tunge søppelbilen seg fram. Først nå, etter tre uker, får befolkningen i Maridalen tømt søppelet sitt fra i fjor.

Aud-Karin Ebeltoft er leder av Sørbråten Vel i Maridalen. Det har hun vært i tre år, men hun har aldri opplevd lignende.

— Det pleier å være vinter i Norge. De har gått over til et nytt firma, og det firmaet har ikke  biler som klarer å komme seg opp her. Hun forteller at hun pratet med Renovasjonsetaten i går.

Søpla tiltrekker rev, grevling, mus og rotte
— Nå skulle de strø, men de var ikke sikre på om det kom til å hjelpe.

Maridalen er et område kjent for sine muligheter til fine turer og opplevelser i marka. De som bor på Sørbråten har umiddelbar nærhet til skogen. Det gjør fraværet av søppeltømming til et enda større problem.

— Når kassene blir stående åpne, er det stor fare for at det kommer dyr. Vi har rev, grevling og mus, og når det flyter over med søppel kan det tiltrekke rotter.

Kjetting må til
Men i dag ser det ut til at folk endelig kan bli kvitt matrester og avfall fra juleferien. En enslig søppeltømmer har klart å kjempe seg opp bakkene i dag.

ENDELIG: Etter å ha ventet i flere uker blir søppelet tømt for beboerne i Maridalen. Foto: Christina Campo

 

— Jeg er nødt til å bruke kjetting. Ellers kommer jeg ikke opp. Det er veldig glatte veier her og noen ganger kan vi ikke ta risikoen på å kjøre opp. Vi må se det an hver gang.

Han ønsker ikke å stå frem med navn og har liten tid til å prate. Mye ekstra arbeid har samlet seg opp med tiden.

Kjetting må til for å komme opp i dalen. Foto: Christina Campo

— Forventer at det blir hentet
Aud-Karin Edeltoft er frustrert over situasjonen. Hun kan fortelle om vintre for femti år siden, vintre med snø opp over knærne, uten at det hindret søppeltømmerne å komme frem.

— De må bare se å løse problemet. Om de så må bruke mindre biler. Vi betaler årlig avgift og jeg forventer at det blir hentet.

Ønsker avdrag i avgiften
Hun forteller at folk har ytret at de ønsker fradrag i avgiften på grunn av den manglende tømmingen.

— Byrådet har sagt nei til det, men det synes jeg de bør revurdere. Hvis du kjøper en vare, og den ikke leveres, skal du ha prisavslag. Byrådet forholder seg ikke til vanlige forretningsnormer.

VårtOslo har ikke lykkes med å komme i kontakt med renovasjonsetaten for en kommentar.

Powered by Labrador CMS