I våres jublet Grüner-spillerne ellevilt over opprykk til ishockeyens eliteserie. Lørdag starter alvoret hjemme i Grüner ishall. Foto: Grüner Hockey

Annerledesklubben Grüner vil sjokkere norsk topphockey. Lørdag starter sesongen hjemme mot Narvik

Etter 42 år er Grüner hockey tilbake i toppsjiktet i norsk ishockey. � Vi går for å ta poeng i hver kamp vi spiller, lover hovedtrener Morten Elverud.

Publisert

Sist de spilte i eliteserien, var ikke Grüner ishall bygget og ingen av dagens spillere var født.

Ventetiden har vært lang, men etter et magisk sluttspill i våres, kronet med sterke seire mot eliteseriens jumbolag, Ringerike, var det endelig klart for opprykk til den gjeveste divisjonen i norsk hockey. Nå satser Dælenenga-klubben på å ta så mange poeng som mulig i sin første sesong på toppnivå på 42 år.

Går for poeng i hver kamp

— Det er klart at dette blir tøft, men vi har troa på at det er mulig å holde seg. Vi har en kampplan, som går ut på å forsøke å ta poeng i hver kamp vi spiller, sier hovedtrener Morten Elverud til VårtOslo.

For mange realister og kynikere kan dette kanskje høres ut som "galemattias". Et nyopprykket lag som satser at på å ikke legge seg bakpå mot de store lagene. Men Elverud har et annet syn.

Grüner-trenerne Morten Elverud (bak til venstre), Andre Evensen og Marius Bjerke er godt fornøyd med laget de stiller med. Foto: Christian Boger

— Vi ønsker å spille vårt eget spill og utnytte det vi er gode på. For oss passer det seg rett og slett ikke å spille ultradefensivt. Det ligger ikke til oss og den spillestilen vi ønsker å rendyrke, påpeker han.

Sterke svensker

Etter vårens opprykk, har klubben jobbet dag og natt med å få på plass en en spillerstall, som de håper skal klare kunststykket å bli værende på øverste nivå etter sesongslutt. De aller fleste spillerne som klubben ønsket å ha med fra fjorårets lag, har blitt med videre. I tillegg har Løkka-klubben hentet inn et par interessante svenske forsterkninger.

— Vi er godt fornøyde med den troppen vi har satt sammen. For oss er det viktig at vi har fått en kontinuitet i laget. Samtidig har vi hentet inn de spillertypene vi ønsket oss i løpet av våren og sommeren, sier assistenttrener Marius Bjerke.

Svenske Jesper Örvall, med en fortid i amerikansk college-hockey, blir en spennende spiller for Grüner denne sesongen. Foto: Christian Boger

To av nykommerne det knyttes store forventninger til er er begge svensker. Backen Sean-Michael-Sundquist, med erfaring fra svensk eliteserie, og løperen Jesper Örvall, som kommer til Grüner fra fem år i amerikansk college-hockey.

Spesielt Örvall har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt blant Grüner-fansen, etter noen imponerende forestillinger under høstens treningskamper.

Klubben skal være det viktigste

Før retur til eliteserien, har det vært viktig for trenerne å finne de riktige spillerne. Disse måtte passe inn i klubbens profil. Blant annet har spillerne måttet godta å signere amatørkontrakter. Ingen får betalt for å spille i Grüner denne sesongen.

— Her har vi spillere som lever etter det vi ønsker i klubben. Det er spillere som er interesserte i å bygge et lag og en klubb, framfor å tenke for mye på seg selv. I tillegg har vi en god miks av spillere med tidligere erfaring fra Get-ligaen og spillere som er med i eliten for første gang, sier Elverud.

Lagkaptein og veteran Sebastian Skaar er klar for en ny sesong i Grüner-drakta. Han tror det er mulig å holde seg unna nedrykk. Foto: Christian Boger

Kaptein og Grüner-veteran Sebastian Skaar er godt fornøyd med mannskapet han skal lede ute på isen under årets sesong.

— Dette er en helt fantastisk gjeng å spille sammen med. Her trekker vi alle i samme retning, og alle er interessert i å gjøre laget og fellesskapet best mulig, sier han.

— Viktig med poeng i debuten

Lørdag kveld starter eliteserieeventyret i Grüner ishall. Da kommer opprykkspartneren fra Narvik på besøk. Et godt resultat her er viktig for veien videre.

— En seier hadde smakt godt. Det vil gi oss selvtillit fra start. Narvik er et lag vi så absolutt bør være på høyde med om vi skal overleve, mener kaptein Skaar.

Grüner-keeper Jesper Ekeberg skal ha mye av æren for at klubben kom seg gjennom fjorårets kvalifisering. I år kan han bli en virkelig skyteskive i eliteserien. Foto: Christian Boger

Resultatet på lørdag til tross, hele støtteapparatet rundt laget er klar på at det blir en tøff sesong å overleve.

— Det er klart det blir tøft. Vi håper på det beste og planlegger for det verste, smiler hovedtrener Elverud.

Annerledesklubben Grüner

Med et budsjett på snaut to millioner, spillere som kun har amatørkontrakter og en ishall med plass til 650 tilskuere, er Grüner på mange måter annerledesklubben i eliteserien.

— I Grüner har vi en filosofi om at vi ikke skal bruke mer penger enn det vi har. Sånn blir det denne sesongen også, sier daglig leder Trond-Erik Larsen.

Her tar daglig leder Trond-Erik Larsen et skift som sjåfør på ismaskinen i Grüner ishall. Foto: Christian Boger

Nå håper den daglige lederen at årets eliteseriespill kan øke hockeyinteressen i nærmiljøet. Med et tilskuersnitt på 110 i 1. divisjon i fjor, har klubben mye å gå på både når det gjelder publikums- og sponsorinntekter.

— Det er ting som begynner å røre på seg i nærmiljøet og det er veldig hyggelig. Det er likevel stort rom for et enda større engasjement for klubben, fastslår Larsen.

Grüner sesongåpner hjemme mot Narvik i Grüner ishall, lørdag klokken 1800.

Powered by Labrador CMS