I årets siste seriekamp måtte Magnus Lekven (tv) og resten av Vålerenga-spillerne gå av banen uten sierer. Mjøndalen-spillerne kunne derimot juble for eliteseriespill også neste år. Foto: Bjørnar Morønning

Iskald avslutning på en sesong alle i Vålerenga fotball vil glemme fortest mulig

Vålerengas jakt på medaljer i år og europacupspill neste år endte med en 10. plass. � Neste sesong må vi opp mange hakk, sier VIF-sjef Ronny Deila.

Publisert

Den uttalte målsetningen på Valle før årets sesong ble sparket i gang i april var edelt metall og spill i Europa.

Men etter en vårsesong, hvor klubben en stund viste at Vålerenga ville være med på øvre halvdel av tabellen, har det bare gått en vei siden sommerferien. Nedover.

— Høstsesongen har ikke vært bra i det hele tatt. Nå må vi glemme dette fortest mulig, og ha fokus på å få en mye bedre sesong neste år, sier VIF-trener Ronny Deila til VårtOslo.

— Satser på ungdommen

Etter andre del av sesongen, var dermed søndagens oppgjør ved en iskald Drammenselv av det ubetydelige slaget for gutta fra de stille gatene mellom Galgeberg og Etterstad.

Kveldens store spenningspunkt var om erkefienden fra togstasjonen på vei til Gardermoen, Lillestrøm, ville rykke ned.

Og da skulle bakgrunnsteppet være satt for en relativt meningsløs kamp i vinterkulda.

Fotballkamp i begynnelsen av desember kan være en kald affære. Spesielt når Vålerenga-spillet ikke varmer spesielt mye. Foto: Bjørnar Morønning

Ute på banen var det også tydelig å se at mye av lufta hadde gått ut av Vålerenga-laget, etter at de forrige helg var garantert spill i eliteserien neste år.

Mange unggutter fikk sjansen av Ronny Deila, uten at ung tæl og innsatsvilje var med på å heve nivået laget har vist de siste kampene betydelig.

Dermed ble et et 1-0 tap mot Mjøndalen i sesongens siste kamp.

— Det var kjedelig å ikke få med seg noe fra denne kampen. Men den oppsummerer høstsesongen vår veldig godt. Vi scorer ikke på sjansene våre og slipper inn at for lette mål, sier Deila etter kampslutt.

Deila sikker på å beholde trenerjobben

Når VårtOslo møter VIF-treneren er Ronny Deila klar på at han er glad for at sesongen er over. Nå vil han helst bare se framover.

— Det blir viktig å føle hvordan det er å vinne igjen og vi skal jobbe knallhardt i vinter for å bli bedre. Men først skal vi ha en liten ferie, smiler VIF-treneren.

Selv føler Deila at den sportslige ledelsen har kontroll på spillerlogistikken foran neste sesong.

Bård Finne og resten av østkantgutta slet med å skape sjanser mot bruntrøyene fra Mjøndalen. Foto: Bjørnar Morønning

— Mange av de unggutta du ser utpå her i dag blir en viktig brikke i laget neste sesong. Vi har ikke de økonomiske musklene til å hente inn mange spillere, derfor blir det viktig for oss å holde på de vi har, forteller Ronny Deila.

— Mange er skeptisk til "prosjekt-Deila". Er du trener for Vålerenga neste sesong?

— Ja, det kan jeg forsikre deg om at jeg er, sier VIF-sjefen.

Sirup i stillongsen

Med temperatur på fire blå ved kampstart var det kun pyroen på tribunene som varmet et Vålerenga-hjertet i starten av kampen.

Om det var kuldesjokk vites ikke, men starten på første omgang var alt annet enn bra

Innen  kvarteret var spilt hadde hjemmelaget vært farlig frampå et par ganger. Først headet Sondre Solholm Johansen i stanga etter en corner. Så var Mjøndalens Anders Bergstøm nære på med en heading som stryker stolpen til Kristoffer Klaesson.

Derfra og ut ble fotballopplevelsen første søndag i advent en kamp som fort vil gå i glemmeboka. Ingen av lagene klarte å skape særlig til farligheter, og spillerne kunne gå til 15 minutters opptining i garderobene med resultatet 0-0.

Dødball redder Mjøndalen

Før bataljen var dette en kamp hjemmelaget fra Mjøndalen måtte vinne for ikke å rykke  ned. Før pause var bruntrøyene det beste laget, og den samme tendensen fortsatte i starten av andre omgang.

Og etter 54 minutter skal hjemmefansen virkelig ta fyr.

Mjøndalens Sondre Solholm Johansen kastet alle klærne i vinterkulda - i pur glede over å ha unngått nedrykk etter seieren mot Vålerenga søndag kveld. Foto: Bjørnar Morønning

Gjennom hele kampen til nå har eikerværingene vært farlige på dødballer. Og på nok en dødball skal de denne gang få uttelling i scoring. Tidligere Stabæk- og Molde-spiller Fredrik Brustad får til slutt kranglet ballen over streken.

Mot slutten av kampen får gjestene fra Oslo øst et par muligheter, men uttelling blir det ikke.

En fet finger til forbundet

Sesongens siste kamp ble også en gyllen mulighet for begge lags supportere til å vise hva de mener om fotballforbundets nulltoleranse mot bluss på tribunene.

Ved innmarsj før kamp og gjennom samfulle 90 minutter var budskapet, gjennom nesten konstant bruk av bluss fra begge lags supportere, helt klart:

— Vi vil ha lov til å blusse nå.

Begge lags supportere feiret siste seriekamp med pyroshow på tribunen. Foto: Bjørnar Morønning

— Etter dette blir det nok en bot til begge lag, sier presseansvarlig i Mjøndalen, Stian Nedberg.

Så gjenstår det å se om det blir endringer i reglementet før neste sesong.

Norges Fotballforbund har den siste tiden, gjennom media, virket å være noe på gli i forhold til dagens veldig prinsippfaste tolkning av tribunereglementet og forbud mot bruk av pyroteknikk på tribunene.

Powered by Labrador CMS