Ex-keeper og markedsrådgiver Glenn Jensen og Vif-forward Martin Laumann Ylven. Foto: Atle Enersen

Martin Laumann Ylven: – Å spille i Furuset Forum har gjort Vålerenga hockey til en mer sammensveiset gjeng

Publisert

— Når vi ser på lagmoralen og kameratskapet i troppen, er det flere sesonger siden vi har hatt noe lignende, sier hockey-profil Martin Laumann Ylven.

Mange var kritiske til at Vålerenga hockey skulle spille i Furuset Forum mens Jordal Amfi bygges på nytt. Spillerne selv trives med gjestetilværelsen på Furuset.

— Det å trene i ungdomshallen på Jordal og spille kamper i Furuset Forum går mye enklere enn det vi hadde sett for oss. Siden vi har morgentreninger, frykta vi at utstyret skulle være vått på kampdag. Både tørking og transport av utstyr fungerer veldig bra, sier VIF Hockey-profil Ylven.

Sammen med lagkompis Jonas Oppøyen og representanter for administrasjonen i klubben, møtte han torsdag kveld supporterne på Vålerenga Vertshus for å snakke om framtiden.

Fra v.: Espen Bjørnseth, Morten Sandø, Gunnar Thøgersen, Glenn Jensen, Jonas Oppøyen, Martin Laumann Ylven på Vålerenga vertshus. Foto: Atle Enersen

Lagmoral og kameratskap

Skepsisen var stor både blant supportere og forståsegpåere før sesongen. Hvordan skulle det gå når VIF Hockey måtte tilbringe en sesong på Furuset? Enda større ble skepsisen da det ble klart at Jordal-utbyggingen ville bli et år forsinka. Hvordan ville klubb og spillere ta dette, lurte mange. Torsdag kom et foreløpig svar. Klubben blør økonomisk i eksil på Furuset, mens spillergruppa er mer sammensveiset enn på flere år.

— Utfordringene vi har hatt denne sesongen gjør nok at vi er blitt en mer sammensveiset gjeng enn på lenge. Når vi ser på lagmoralen og kameratskapet i troppen, er det flere sesonger siden vi har hatt noe lignende, sier Ylven.

Både Ylven og Oppøyen mener seriestarten var hard, men føler både form og prestasjoner har bedret seg ettersom sesongen har blitt eldre.

— Starten ble ikke akkurat slik vi så for oss. Vi visste vi måtte kjempe i hver kamp, men resultatene uteble litt for lenge. Nå er vi oppe på et mye høyere nivå, men vi har ikke den største troppen, så prestasjonen vil nok variere også utover i sesongen, sier Oppøyen.

Glenn Jensen og Jonas Oppøyen på Vålerenga vertshus. Foto: Atle Enersen

Forsterkninger på vei

Årets spillerstall er liten og kompakt. Spesielt på backplassen er det smått med valg, om spillere skulle bli suspendert eller skadet. Hovedtrener Roy Johansen har lenge ønsket seg forsterkninger både på back- og løperplass. Nå ser det ut til at han kan få et av ønskene sine oppfylt innen kort tid.

— Vi har ikke mulighet til å hente inn en ny løper. Vi jobber derimot hardt både her hjemme og i utlandet for å få hentet inn en ny back. Dette håper vi å ha på plass i løpet av en 14 dagers tid, forteller avtroppende daglig leder, Gunnar Thøgersen.

— En veldig godt drevet klubb

Mangelen på egen hall og store økonomiske utfordringer til tross, framtida er ikke helt mørk for en av de største klubbene i norsk hockeyhistorie. Etter å ha sittet i sjefsstolen i under en uke, finner klubbens nye daglige leder, Morten Sandø, mange positive trekk ved klubben.

Ny daglig leder i Vif hockey, Morten Sandø. Foto: Atle Enersen

—  Dette er en fantastisk klubb å komme til. Gunnar og resten av staben har gjort en kjempejobb, og det er sjelden du ser en hockeyklubb som er så godt drevet som det VIF Hockey er, forteller Sandø.

Med lang bakgrunn fra Frisk Asker ser han et stort og uforløst potensial i Vålerenga.

— Vålerenga er etter min mening norsk idretts sterkeste merkevare. Dette er et potensial vi nå skal se på hvordan vi best kan få utløst, understreker han.

Powered by Labrador CMS