Kunstløptalentene Kari Sofie Slørdahl Tellefsen (t.v), June Marie Benjaminsen og Andrea Aschim Lae ser fram til å få egen kunstløpshall på Frogner. Foto: Nafisa Zaheer

Nye Sonja Henie ishall ved Frognerbadet vil gi kunstløpfolket et lenge etterlengtet hjem

Publisert

I 15 år har kunstløpmiljøet i Oslo kjempet for å få en egen ishall. I 2019 kan Sonja Henie ishall stå klar ved Frognerbadet.

Dobbel Axel, piruetter og glinsende paljettøy: Den kommende kunstløpeliten har denne dagen søkt tilhold i Grünerhallen på Dælenenga. Forholdene er upåklagelige, men uvissheten om hvor man skal trene neste gang er slitsom. En pendlertilværelse mellom Grünerhallen, Furuset Forum og den midlertidige hallen på Jordal er ingen ønskesituasjon.

Endelig ser det ut til at "hybelboertilværelsen" kan være historie, og at kunstløperne kan flytte inn i sin egen og spesialtilpassede hall.

Klar til bruk i 2019

— Dette er noe vi har ventet på lenge. I snart 15 år har vi kjempet for å få en egen hall, og nå blir det endelig en realitet, sier styreleder i Oslo Skøiteklubb, Ingar F. Lae.

Hallen han applauderer, er den nye Sonja Henie ishall som snart er i ferd med å reise seg ved Frogner stadion. I løpet av våren vil forprosjekteringen av hallen være ferdig. I 2019 står hallen mest sannsynlig klar til bruk.

— Vi går med planer om et nordisk eller norsk mesterskap i hallen når den åpner opp, sier Lae.

Tilbyr også kortbaneløp på skøyter

Hallen vil, i tillegg til å gi kunstløperne et fast hjem, også romme klubbens satsing på kortbaneløp på skøyter.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen, går langt i å imøtegå skøyteklubbens ønsker om tidspunkt for ferdigstilling.

— Denne saken har tatt lengre tid enn forventet. Forprosjektet til det forrige byrådet var ikke god nok. Likevel håper vi at alt skal kunne stå ferdig i 2019, sier hun.

— Viktig for rekrutteringen

Den nye hallen vil være et kjærkomment steg framover for kunstløpssatsingen til Oslo Skøiteklubb. Ikke minst vil den være svært viktig for rekrutteringen til en sport som tradisjonelt ikke har vært av de mest populære.

Stryreleder i Oslo Skøiteklubb, Ingar F. Lae, gleder seg til å kunne åpne den nye kunstløpshallen i 2019. Foto: Nafisa Zaheer

— Den nye hallen vil gi oss helt nye muligheter til å rekruttere nye medlemmer. Endelig får vi et stabilt tilholdssted med de fasiliteter vi trenger, sier Lae.

Han understreker at rekrutteringen allerede er svært god og at stadig flere finner veien til kunstløp og kortbaneskøyter.

— Interessen for både kunstløp og kortbaneløp er så god at vi har full dekning på kursene våre, påpeker Lae.

Vil lage skiløype i Frognerparken

Et av stridsspørsmålene rundt etableringen av den nye hallen har vært hva man skal gjøre med snøen som blir til når man legger is i hallen. Oslo Skøiteklubb foreslår nå å bruke denne til å lage en skiløype for barn og unge i Frognerparken.

— Vi er i dialog med Frognerparkens Venner om å lage en skiløype i Frognerparken av restsnøen fra hallen. Dette har blitt tatt godt i mot, og vi håper løypa kan bli et hyggelig sideprosjekt for barn og unge, sier Lae.

Powered by Labrador CMS