Den nye vannsklien i Frognerbadet ble åpnet mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

I dag åpnet det nye vannsklieanlegget på Frognerbadet

I dag kunne endelig små og store badegjester på Frognerbadet i Oslo ta det nye vannsklieanlegget i bruk. Anlegget består av tre separate sklieløp og er gratis for de som har løst billett.

Mandag kunne gamle og unge badeentusiaster ta i bruk det nye vannsklieanlegget ved Frognerbadet. Byråd for idrett, kultur og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), var den første til å prøveskli anlegget.

– Dette er kjempegøy, mer fart enn den gamle sklia og ingen skjøter som gjør vondt i rumpa. Heldigvis er det flere uker igjen av sommeren å ha det morsomt på. Og med en billettpris på bare 25 kroner for de under 18 år inkludert bruk av vannskliene, kan jeg anbefale å legge inn et sommerbesøk på Frognerbadet, sier Hansen til NTB.

For barn og våghalser

Det nye sklieanlegget har to baneløp for de mest vågale, og et for mindre barn. De svingete sklieløpene starter 10.5 meter over bakken, og lengden varierer mellom 110 og 114 meter. Mens det gamle anlegget hadde et felles stoppebasseng, har det nye anlegget hvert sitt stoppebasseng. Dette gjør det tryggere å skli ved at man reduserer risikoen for eventuelle kollisjoner. Barnesklia får i tillegg eget trappeløp adskilt fra ungdom og voksne.

— Dette er en skikkelig gladnyhet for alle som liker å kombinere vann med fart og moro. Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass den siste godkjenningen fra Jernbanetilsynet. Og som et plaster på såret for de som synes de har ventet lenge på denne sommerattraksjonen, utvider vi åpningstiden med de tre første helgene i september, frem til Frognerbadet stenger 15. september, forteller en stolt byråd.

I tillegg til det nye vannsklieanlegget har det nærliggende området også fått et løft. Det er blant annet etablert en aktivitetsflate med ballplass.

Den nye vannsklia vil bli en kjærkommen attraksjon for både barn og voksne som besøker Frognerbadet. Foto: Frøydis Skattum/ Kultur- og idrettsbygg

Trygghet for brukerne

Arbeidene med sklia ble ferdig tidligere i juli, men har vært stengt for drift i påvente av godkjennelse fra Jernbanetilsynet, som er de som godkjenner sklier og berg- og dalbaner i Norge.

— Overordnet dreier det seg om sikkerhet for brukerne, og det må alltid gå foran. Vi har testet ferdig anlegget, og nå har vi også mottatt godkjennelsen fra Jernbanetilsynet. I dag gleder vi oss over at innbyggerne i Oslo og andre besøkende kan ta i bruk en helt ny og trygg vannsklieattraksjon i hovedstaden sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Powered by Labrador CMS