En person ble drept etter å ha blitt påkjørt av t-banen ved Nationalteatreet stasjon tirsdag formiddag. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

En person døde etter t-banepåkjørsel på Nationaltheatret

En person døde i formiddag etter å ha blitt påkjørt av t-banen ved Nationaltheatret stasjon. Erklært død etter ti minutter.

Publisert

— Vi fikk melding fra akuttmedisinsk kommunikasjonssentral om at en person var påkjørt av t-banen klokken 11.08. Da vi kom til stedet lå personen under togsettet. Vel ti minutter senere ble personen erklært død, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til VårtOslo.

Det er foreløpig uklart hvordan personen har havnet under t-banen.

— Vi foretar nå avhør av vitner på stasjonen og vil også se nærmere på bilder fra stasjonens overvåkingskameraer for å danne oss et bedre bilde av hva som har skjedd, sier operasjonslederen.

Politiet vet foreløpig ikke om den drepte er en mann eller kvinne.

Full stans i t-banetrafikken

Ulykken har ført til midlertidig stans i all t-banetrafikk forbi Stortinget stasjon. Pressevakt i Ruter, Cathrine Myhren, opplyser til VårtOslo at det foreløpig er uklart hvor lenge det vil være stans i trafikken.

Så lenge stansen varer, er følgende status for t-banetrafikken gjennom sentrum:

  • Alle linjer fra øst snur på Stortinget stasjon
  • Linje 2 og 3 fra vest snur ved Borgen stasjon
  • Linje 1 fra vest snur ved Frøen stasjon
  • Linje 4 og 5 fra vest og linje 5 Ringen snur på Blindern
  • Reisende som skal fra Majorstuen mot sentrum anbefales å benytte trikkelinjene 11, 12 og 19.

Forsinkelser og innstillinger i vente

— Vi anbefaler reisende å holde seg oppdatert om situasjonen gjennom vår reiseplanlegger eller mobilapp, sier Myhren. Det kan også bli forsinkelser og innstillinger på enkelte t-baneavganger som følge av påkjørselen.

Powered by Labrador CMS