Venstres partileder Trine Skei Grande og Ola Elvestuen har begge lang fartstid i Oslo-politikken fra før de ble rikspolitikere. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Venstre åpnet valgkamp med trikketur fra Grünerløkka til Majorstua. Krever billigere månedskort

Billigere månedskort har lenge vært et av Venstres fremste valgkampkort i Oslo. Tirsdag kveld åpnet partiet valgkampen på en trikk som suste gjennom hovedstaden fra Grünerløkka til Majorstuen.

Publisert

Og lokasjonen var ikke tilfeldig. Et av partiets viktigste valgkampløfter i Oslo er å senke prisen på månedskort på kollektivtransport til 590 kroner.

— Det skal være så enkelt at alle har et månedskort til kollektivtransport hele tiden, uten at det er en stor investering, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Klima blir den viktigste saken for Venstre i valgkampen.

— Miljø handler ikke om å få det kaldere og bruke ekstra tjukke gensere og ikke spise morsomme ting og aldri dra på ferie. Det handler om at vi må gjøre ting på en bedre måte, sånn at vi kan ta vare på kloden vår samtidig som vi har det gøy, sier hun.

Tror ikke folk er opptatt av bompenger

Partilederen avslører at hun ikke er bekymret for bompengeopprøret som har vokst fram rundt om i landet.

Hallstein Bjercke (t.v) er Venstre toppkandidat i Oslo. Her sammen med partifelle Marit Vea. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

— Folk jeg møter, er opptatt av helt andre ting, så jeg er veldig spent på hvor dette ender, sier Grande.

– Jeg håper folk får tenkt seg litt om og innser at det ikke bare er prisen gjennom en bom som er viktig, men at ungene våre og fremtiden vår er ganske viktig den også, legger Skei Grande til.

Frp-veteran og bystyremedlem i Oslo, Carl I. Hagen, uttalte til NTB tirsdag at løsningen på bompengestriden i regjeringen er at alle bompengetakster halveres, og at oljepenger brukes til å finansiere kuttet. På den måten mener han at regjeringens to ytterpunkter i bompengespørsmålet – Venstre og Frp – kan møtes på midten.

— Jeg tror ikke at det er en løsning. Punktum. Jeg trenger ikke å si noe mer om det, ler Grande.

Powered by Labrador CMS