Hallstein Bjercke (tv), Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, åpner for å overta for Rødt som byrådets samarbeidsparti.

Venstre åpner for å erstatte Rødt som byrådets samarbeidsparti

Venstre holder døren åpen for å samarbeide med det rødgrønne byrådet dersom stemningen surner med Rødt etter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg.

Publisert

Det sier Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, til Klassekampen.

– Det har ikke vært en del av vår vurdering i denne saken. Vi har sett på hvordan byråden har håndtert saken. Men Venstre er et konstruktivt opposisjonsparti, og har vi har flere ganger dannet flertall med byrådet i denne perioden. Blant annet den største saken i hele perioden, Filipstad-planen. Vi er åpne for å samarbeide med begge sider i politikken i Oslo, så lenge vi får gode grønne løsninger, sier han.

Også Venstre fremmer mistillit

I likhet med Rødt har Venstre varslet støtte til et mistillitsforslag til Lan Marie Berg (MDG) som følge av håndteringen av budsjettsprekken i forbindelse med ny reservevannløsning for Oslo.

Gruppeleder Eivor Evenrud i Rødt sier det er opp til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) å vurdere hvordan saken påvirker samarbeidsklimaet.

Ønsker budsjettsamarbeid

– Vi har ikke en samarbeidsavtale lenger. Og jeg tror verken vi eller de rødgrønne partiene ønsker å samarbeide med høyresiden. Men dette må Raymond Johansen svare på, sier Evenrud.

Hun legger imidlertid til at Rødt fortsatt ønsker å være byrådets foretrukne budsjettpartner.

Powered by Labrador CMS