Den populære Trollvannstua stenger fra og med i dag på grunn av koronaviruset.

Bymiljøetaten stenger sportsstuene i Oslomarka inntil videre

Bymiljøetaten stenger i dag de elleve sportstuene (markastuene) som Oslo kommune eier, som følge av betydelig fare for smittespredning når folk samles.

Publisert

Det skjer som et av mange tiltak for å hindre spredning av koronaviruset og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester.

– Vi vurderer situasjonen slik at det ikke er mulig å holde sportsstuene åpne i tråd med de retningslinjene som er gitt. Derfor ser vi oss nødt til å stenge sportsstuene som kommunen eier inntil videre, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i en pressemelding.

Fra i dag

Fra om med 20. mars omfatter det altså alle sportsstuene som Oslo kommune eier: Sandbakken, Rustasaga, Mariholtet, Lilloseter, Finnerud, Linderudkollen, Sinober, Skullerudstua, Tryvannstua, Trollvannstua og Ullevålseter.

– Det er forståelig at mange har behov å lufte seg i løpet av dagen, og derfor ønsker å bruke nærmarka. Det viktigste er at folk da holder avstand, og ikke samler seg i større grupper, sier Kongsteien.

Ullevålseter sportsstue i Nordmarka er en populær destinasjon for mange turgjengere.

God plass i marka

– Utforsk gjerne nye stuer, spor, tråkk og nye steder. La de som triller barnevogn, sitter i rullestol eller av andre grunner trenger å gå på grusstiene, få gjøre det. Det er plass nok i marka til alle bare vi tar hensyn, sier Kongsteien.

De fleste av kommunens tjenester, tilbud og arrangement er nå stengt eller avlyst inntil videre. Det gjøres for å hindre spredning av viruset og bidra til å holde befolkningen trygg.

Powered by Labrador CMS