Her sto det et staselig løvtre med stor krone. Nå blir det fjernet. Foto: Kristian Biong

Staselig løvtre på Ila hugget ned for å lage sykkelvei. Nabo er rasende

En forbannet og sjokkert nabo ble i går vitne til at løvtreet i krysset Uelands gate og Maridalsveien på Ila ble hugget ned og røttene gravd opp.

Publisert

– Jeg synes dette er for jævlig. Jeg ble helt kvalm og måtte gå derfra, sier Kristian Biong, beboer på Ila.

– Treet har stått her i over 100 år og kommer ikke opp igjen i min levetid. Akkurat nå graver de opp stumpene, sier Biong til VårtOslo.

Han mener byrådet må ta skylda. – Jeg har aldri vært borti et byråd som kapper så mye trær som dette. Jeg synes det er forferdelig. De skal vel lage en sykkelsti.

Dette treet fins ikke lenger. Der treet står, skal det nå etableres sykkelvei. Foto: Google Maps

Nye sykkelfelt og regnbed

Bymiljøetaten bekrefter at det kommer nye sykkelfelt.

– Treet er hugget i forbindelse med etablering av nye sykkelfelt og regnbed. Dessverre viste det seg at det ikke var mulig å bevare treet, da røttene sto for høyt i grunnen til å få satt kantsteinslinjer og få til en løsning for regnbedet, sier presseansvarlig Monica T. Olsen, i bymiljøetaten.

Her er bymiljøetaten i ferd med å fjerne de siste røttene fra treet. Foto: Kristian Biong

Nytt tre plantes

Ifølge Olsen var treets røtter sannsynligvis også skadet fra tidligere, da det har stått utsatt til med hensyn til massekomprimering fra veien.

– Treet vil erstattes av et nytt tre, som vil få bedre vekstvilkår. Arbeidene med sykkelfelt og regnbed vil bli ferdig i løpet av mai, sier hun.

Powered by Labrador CMS