Benken ved dammen på Ensjø torg er full av duebæsj.

Duebæsj ødelegger sittemøblene på Ensjø torg

Duene driter ned benker og krakker som er satt opp som sittemøbler for de menneskene som bruker torget. Flere av krakkene er så fulle av duebæsj at det ikke går an å sette seg ned der, uten fare for å ødelegge klærne.

Publisert

Du har kanskje lagt merke til det når du beveger deg rundt på Ensjø Torg på vei til eller fra butikker eller T-bane, at det er blitt en stor mengde duer som holder til på torget. Duene er ikke i seg selv et problem, men på torget har det blitt et duebæsj-problem.

– Årsaken til dueutfordringen kan bunne i at noen ser sitt snitt til å komme hit og mate duene. Dermed gjør duene dette til et fast tilholdssted og dermed også får vi all duebæsjen på steinhellene og sittemøblene, skriver Per Øivind Eriksen, på nabolagssiden Ensjø aktuell informasjon.

Duene har lagt sin elsk på det nye torget på Ensjø.

Sett opp advarsel

Han mener kommunen burde sette opp et skilt, slik de har gjort ved Teglverksdammen. På skiltet står det tre advarsler fra Oslo kommune ved bymiljøetaten: Ikke mat dyrene, ikke bade og ikke gå på isen.

Ved Teglverksdammen har Oslo kommune satt opp et skilt som advarer mot å mate fuglene.

– Den første advarselen om ikke å mate fuglene kan oppleves som litt slem, men det har en årsak. Mating bidrar til forurensning av anlegget. Hvis du mater fuglene/endene med for mye brød, vil ikke alt bli spist. Det fører til at mye uspiselig brød blir liggende. Det er ikke særlig pent å se, og det kan føre til en forferdelig lukt, og i verste fall algevekst, noe som kan gjøre levevilkårene til fuglene verre. Mating tiltrekker seg også rotter, påpeker Eriksen på Ensjø aktuell informasjon.

Høytrykksspyling trengs

Hvis et skilt ikke er aktuelt, så kan det i høyeste grad være ønskelig om bymiljøetaten tar turen innom og høytrykksspyler benker og krakker. Så de igjen kan brukes! mener Eriksen.

Her er det ikke trygt å sitte.

– Men det enkleste er nok likevel at de som mater dyrene på torget, slutter med det! oppfordrer Eriksen.

Powered by Labrador CMS