Sommeris er viktig for utviklingen av hockeysporten blant barn og unge i hovedstaden. � Nå må byrådet prioritere å beholde dette tilbudet også neste sommer, sier Høyres Pia Farstad von Hall. Illustrasjonsfoto: Christian Boger

Høyre krever at byrådet sikrer is i Manglerudhallen neste sommer

Bymiljøetaten hevder det ikke er økonomi til å ha is i Manglerudhallen neste sommer. � Byrådet må prioritere barna i Oslo sør, sier Høyres Pia Farstad von Hall.

Publisert

Mandag kunne VårtOslo fortelle at ordningen med sommeris i en av byens ishaller, som har vært på plass siden 2015, nå er truet av stramt budsjett i bymiljøetaten.

Etaten er pålagt å spare penger, og foreslår kommende sommer å spare 250.000 kroner på ikke ha en operativ ishall i mai og juni.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansensier til VårtOslo at hun foreløpig ikke har noen intensjoner om å kreve at bymiljøetaten legger is i Manglerudhallen.

— Må prioritere barn og unge

� Dette handler om internprioritering i bymiljøetaten, mener Pia Farstad von Hall (H). Foto: Arnsten Linstad

— Vi pålegger bymiljøetaten å spare, og da kan vi ikke si nei til alle forslag til innsparing, sier byråden.

Dette får Høyres fraksjonsleder i kultur- og utdanningsutvaget i bystyret, Pia Farstad von Hall, til å reagere.

— Ishockeylagene trenger tilgang på sommerisflater også i 2020, sier hun til VårtOslo.

Høyre-politikeren peker på at tilbudet hittil har sørget for at breddeklubbene har gjennomført flere populær fellesaktiviteter, og at det derfor er viktig at barn og unge også får dette tilbudet i 2020.

— Kontinuitet i tilbudet overfor barn og unge i Oslo sør er viktig, og det er mange barn og unge som trenger et tilbud i disse bydelene. Da er det underlig at byrådet ber disse barna vente. Det er ikke godt nok. Byrådet må prioritere barna i Oslo sør, også sommeren 2020, understreker Pia Farstad von Hall.

Sommerisen viktig for hockeysporten

For klubbene, med både unge og voksne medlemmer, er is i mai og juni et viktig supplement for å holde aktivitetsnivået oppe gjennom større deler av året.

Siden ordningen ble innført i 2015, har ishockeysporten kunnet vise til en økning i antallet hockeyspillere på over 50 prosent, ifølge Norges ishockeyforbund.

Nå håper Pia Farstad von Hall at bymiljøetaten og byrådet tar til fornuft og sikrer hockeysporten is også i mai og juni neste år.

— Dette handler om internprioritering i bymiljøetaten. Så her er det muligheter om det er vilje, mener hun.

Powered by Labrador CMS