Sørenga bru går over jernbaneskinnene og slutter brått over Middelalderparken. En trapp ned vil lette adkomsten mellom Gamlebyen og Sørenga. Foto: Bjørn Bratten

Bydelsutvalget i Gamle Oslo krever en trapp ned fra Sørenga bru til Middelalderparken. Blir trolig bønnhørt

� Vi ønsker en trygg vei fra Gamlebyen ned til Middelalderparken og Sørenga, sier lokalpolitiker Kay Asbjørn Schjørlien (Rødt).

Publisert

Ved Middelalderparken i Bjørvika stikker en forlatt bilbru, kalt Sørenga bru, ut i løse luften. På grunn av stridigheter mellom Oslo kommune og Statens vegvesen ble brua bare delvis revet i 2011.

Men i 2014 bygget studenter ved Arkitekthøgskolen en gangbru oppå brua, slik at folk kunne komme litt opp i høyden og se utover byen. Etter det har lite skjedd. Halvbrua stikker stadig avkappet og målløst ut i luften.

I dag fikk bydelspolitiker i bydel Gamle Oslo, Kay Asbjørn Schjørlien (Rødt), et enstemmig bydelsutvalg i Gamle Oslo med på at kommunen må bygge en trapp ned fra brua. På den måten kan folk komme seg både raskere og tryggere fra Gamlebyen og ut til Sørenga.

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker at det bygges en trapp fra Sørenga bru ned til Middelalderparken. Foto: Jon Arne Foss / flickr.com

Utrygg vei til Sørenga

— Veldig mange som går på Gamlebyen skole drar til Sørenga nesten hver dag etter skolen. Men veien dit er lang og utrygg, og vi trenger en bedre adkomst, sier han til VårtOslo.

BU-representant for Rødt i Gamle Oslo, Kay Asbjørn Schjørlien. Foto: Privat

Veien til Sørenga ble for et par år siden ekstra lang takket være jernbaneutbyggingen. Denne førte til at fotgjengerovergangen mellom Gamlebyen og Middelalderparken ble revet, noe som ga en omvei til Sørenga på 20 minutter. Barn og voksne må i tillegg krysse en motorvei.

For å få bukt med utfordringene med å skape en sikker gangvei for de yngste til Sørenga, ønsker Rødt-politikeren seg nå en trapp fra Sørenga bru ned til Middelalderparken.

—  Vi krever, som erstatning for den nedlagte gangbrua, en trapp fra Sørenga bru ned til Middelalderparken. Å sette opp en trapp vil koste nesten ingen ting og være til stor nytte for bydelen, sier Schjørlien.

På sikt mener han det også bør bygges gangvei opp til Kjærlighetsstien i Ekebergparken fra brua.

Bymiljøetaten jobber med en midlertidig trapp

Sørenga bru er en viktig del av Bjørvika og fjordbyprosjektet. Plan- og bygningsetaten håper det også i framtiden vil være mulig å beholde Sørenga bru over sporområdene. Senior kommunikasjonsrådgiver i etaten, Rolf A. Rolid, har gode nyheter til befolkningen i Gamle Oslo.

En midlertidig trapp ned fra Sørenga bru kan se slik ut.

LES OGSÅ: Foreldre krever stenging av gater etter at flere barn er påkjørt ved skoler i Gamle Oslo

— Bymiljøetaten arbeider med å få etablert en midlertidig trapp. Per i dag forventer vi å få den etablert en gang mellom januar og august i 2019. På sikt ønsker vi å beholde Sørenga bro over jernbanenen og å bygge en permanent trapp, opplyser han til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS