Stortingsrepresentant Trine Skei Grande (til høyre på bildet) og Tina Shagufta Munir Kornmo (til venstre på bildet) overleverte den god nyheten til Nasreen Begum fra Bydelsmødre onsdag morgen.

Organisasjonen Bydelsmødre får en million over statsbudsjettet

Pengene vil sikre en mer forutsigbar drift framover. — Da jeg kom til Norge, visste ingen ting om hvilke plikter og rettigheter jeg hadde. Jeg var redd for å bli sett på som en dårlig mor, sier grunnleggeren.

Publisert

Bydelsmødre er en ideell organisasjon basert på frivillig arbeid, startet av Nasreen Begum i Oslo i 2016. Det er så langt etablert frivillige Bydelsmødre-foreninger og grupper i seks bydeler i Oslo.

Bydelsmødre er utvalgte kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn, som går gjennom et opplæringsprogram om temaer som foreldre, arbeid og helse. Det er senere også kommet Bygdemødre og Bydelsfedre etter samme mal.

– Vi er glad for at Bydelsmødrene tok kontakt med oss og for at vi i Venstre har kunnet prioritere Bydelsmødrene inn i statsbudsjettet for 2021, slik at de sikres en mer forutsigbar drift. Som en start har Venstre foreslått 1 million i støtte under ordningen "Nasjonale ressurser innen integreringsfeltet", sier vararepresentant på Stortinget fra Oslo Venstre, Tina Shagufta Munir Kornmo.

– Viktigere enn noensinne

– Vi anser dette som svært viktig frivillig grasrotarbeid og vi ser frem til å se konseptet utvikle seg, både til glede for barn og unge, og deres foreldre, sier Munir Kornmo. Sammen med stortingsrepresentant Trine Skei Grande overleverte hun den gode nyheten til Bydelsmødre onsdag morgen.

Bydelsmødre har vist seg å kunne nå ut til kvinner som det offentlige vanskelig når. Ikke minst under koronakrisen i mars 2020 viste bydelsmødre seg som viktige i arbeidet med å få ut informasjon til flest mulig.

– Bydelsmødrenes virksomhet er kompetansebygging i god ånd. De tetter viktige kunnskapshull. Spesielt når vi er midt i en pandemi, er dette arbeidet viktigere enn noensinne, sier Munir Kornmo.

Har jobbet solid og systematisk

— Da jeg kom til Norge var jeg veldig usikker, jeg visste ingen ting om samfunnet. Jeg visste ingen ting om hvilke plikter og rettigheter jeg hadde. Jeg var redd for å bli sett på som en dårlig mor. Etter mange år våget jeg å ta steget ut i samfunnet, og jeg visste da at det satt mange kvinner rundt om som var i min situasjon. Disse ville jeg hjelpe, sa organisasjonens grunnlegger Nasreen Begum i et intervju med VårtOslo i mars 2019.

Powered by Labrador CMS