Nasreen Begum og Knut "Kuppern" Johannesen tildeles Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen.

De får byens høyeste utmerkelse for deres innsats for hovedstaden

St.Hallvard-medaljen, Oslo bys høyeste utmerkelse, tildeles Nasreen Begum og Knut «Kuppern» Johannesen for deres verdifulle innsats for hovedstaden.

Publisert

Årets medaljemottakere har begge gjort en spesiell innsats for byens innbyggere. På hver sin måte har de bidratt til frivillighet, inkludering og idrettsglede.

St. Hallvard-medaljen har vært delt ut siden 1956 og deles tradisjonelt ut under en høytidelig lunsj i Oslo rådhus. Det er ordføreren som står for utdelingen.

Om Nasreen Begum

«Nasreen Begum har gjennom flere tiår jobbet for integrering og å se ressurser i mangfoldet. Gjennom sitt arbeid med Bydelsmødrene har hun bidratt til å bygge ned terskelen for å delta i samfunnet og gitt frivillige en arena å bidra på. Resultatet er tettere dialog og deltakelse i lokalmiljøet som også kommer unge til gode», sier ordfører Marianne Borgen.

Bydelsmødrene i Alna i 2019. Fra venstre: Hidat Araya, Vibeke Bjørneskaret, Zia Qamar, Fawzia Mohammad Dahir, Darija Fabijanovic, Nasreen Begum, Rashida Perveen

– Tusen, tusen takk. Det er rørende og en stor ære å motta St. Hallvard-medaljen. Men dette er ikke min pris, det er prisen til alle de frivillige bydelsmødre som gjør en frivillig innsats døgnet rundt i Oslo by. Måtte denne medaljen være et symbol på at det nytter! Dette hadde jeg virkelig ikke drømt om da jeg stiftet organisasjonen Bydelsmødre Norge i 2016, sier Nasreen Begum om tildelingen.

Knut «Kuppern» Johannesen

Knut «Kuppern» Johannesen er Oslo-gutten som ble en del av verdenseliten på skøyter. Navnet hans er synonymt med skøytehistoriens gullalder. Han har gjennom hele livet vært en sterk bidragsyter og motivator til å fremme idrett og idrettsglede blant barn og unge. Denne tildelingen er en annerkjennelse av innsatsen fra byen han er født og oppvokst i, sier ordfører Marianne Borgen.

Nye Bislett stadion, med statuen av Knut "Kuppern" Johannesen i forgrunnen.

– Dette kom som en gledelig overraskelse der ord ble fattige! Jeg er stolt over å være oslogutt. Jeg er født, døpt, konfirmert og gift på Kampen og var så heldig å ha Jordal idrettsbane i nærheten i min oppvekst. Nå ser jeg frem til at neste generasjon kan få oppleve Valle Hovin innendørsarena på samme måte, og kanskje blir dette en ny giv for skøyteidretten i Oslo, sier Knut Johannesen.

Powered by Labrador CMS