Ekornet Sollerudstranda
– Ekornet er et kunstverk og har allerede vakt mye oppmerksomhet i nabolaget, forteller Øystein Aurlien.

Ekornfest for fem meter høyt ekorn ved Sollerudstranda

I morgen ettermiddag inviteres det til Ekornfest på Lysaker, utenfor Sollerudstranda. Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor stiller opp ytterst på moloen og synger «Nøtteliten».

Publisert

Tørken og bålforbudet i juni gjorde at Oslo Badstuforening måtte finne en ny bolig for det fem meter høye ekornet, skapt av badstumester Rune Reite til sankthansfeiringen og bålet i Indre oslofjord.

Øystein Aurlien fra Lysakersamarbeidet tok umiddelbart kontakt da Finn-annonsen for ekornet ble lagt ut. Bymiljøetaten og plan- og bygningsetaten ga raskt de nødvendige tillatelsene.

– Ekornet er et kunstverk og har allerede vakt mye oppmerksomhet i nabolaget. Vi syns derfor det er hyggelig å kunne invitere til en vernissage, sier Aurlien.

En perle for hele nabolaget

Lysakersamarbeidet ønsker å sette fokus på en helt nødvendig oppgradering av moloen. I mange år har det vært jobbet iherdig, for å få Oslo kommune til å ta et eierforhold og -ansvar for moloen. I år har dette lykkes, og nå skal bymiljøetaten i gang med kartlegginger av den.

Øystein Aurlien
– Sollerudstranda er en perle for hele nabolaget. Men selve moloen har et stort behov for oppgradering, mener Øystein Aurlien.

– Sollerudstranda er en perle for hele nabolaget. Men selve moloen har et stort behov for oppgradering. De private grunneierne på begge sider av kommunegrensen ved Lysaker er svært positive til å bidra, også økonomisk. Vi håper nå Oslo kommune tar dette med i sin budsjettering fremover, sier Aurlien.

Blant de som vil delta under vernissagen i morgen er kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).

Serverer nøttekake

På torsdag ettermiddag kl 16 stiller Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor opp ytterst på moloen. «Nøtteliten» skal avsynges, det blir noen korte taler, og det blir servert nøttekake til de første som kommer.

Ekorn og badstue, Sollerudstranda
Kanskje får ekornet et navn på torsdag?Powered by Labrador CMS